Nyheter
Christoffer Lian er renovatør i NGR Vestfold/Vesar

– Vi finner jo veldig mye rart

I dag er det renovatør Christoffer Lian i NGR Vestfold som gjester sommerspalten.

Renovatører og ansatte på gjenbruksstasjonene er avfalls- og gjenvinningssektorens hverdagshelter. I sommer tar vi en prat med noen av dem.

Hva er det rareste du har funnet i avfallet/mottatt på gjenbruksstasjonen?

Oi, ja hva skal man svare på det..?! Vi finner jo veldig mye rart, så det er jo nesten vanskelig å velge. Folk kaster jo alt mulig rart. Men det jeg husker best er nok en 36” tv-skjerm som var plassert på skrå i beholderen for restavfall.

Synes du folk er flinke til å kildesortere?

Stort sett syns jeg folk er ganske flinke. Det er jo dessverre noen som ikke gidder, men når vi sier ifra til dem så går det bedre – ofte handler det mest om at de er usikre på hvor ting skal, og da er det jo bare hyggelig å kunne hjelpe dem. Batterier er det dessverre mange som ikke sorterer ordentlig.

Brann er et av de mest alvorlige temaene i bransjen og noe det er stort fokus på. Har du opplevd brann på jobben? Er du redd for brann?

Jeg har ikke opplevd brann på jobb – heldigvis. Men jeg er jo klar over risikoen og er bevisst på det hele tiden. Vi har god dialog med brannvesenet og har hatt gode gjennomganger om hva vi skal gjøre dersom det brenner i bilen vår. Det gjør at jeg føler meg trygg på jobb.

Hva skal du i sommer?

I sommer skal jeg jobbe – og det gleder meg jeg faktisk til. Det er så mange hyggelige folk, både fastboende og ferierende, at det kommer til å bli fint. Når vi kommer kjørende er det mange som smiler og vinker, det er så gøy.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

Reker må jo være den perfekte sommermaten. I glasset foretrekker jeg hvitvin, og den kan gjerne være alkoholfri. Det viktigste er at den er kald. Å sitte ved sjøen, spise reker og nyte et kaldt glass vin i godt selskap, det er å regne som en herlig sommerkveld!

Her møter du andre #Sommerhelter2023

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Kall en spade en spade

Anja Ronesen, RENAS AS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.