Nyheter
Annette Wimme jobber som vektbetjent på Mjåvann gjenvinningsstasjon. Foto: Lars B. Pedersen.

 

– Godhøna hadde tatt kvelden

I dag er det vektbetjent Annette Wimme i Avfall Sør som tar del i sommerpraten.

Renovatører og ansatte på gjenbruksstasjonene er avfalls- og gjenvinningssektorens hverdagshelter. I sommer tar vi en prat med noen av dem.

Hva er det rareste du har funnet i avfallet/mottatt på gjenbruksstasjonen?

Kom en kar innom og lurte på hvor han kunne kaste høna si?

Høna? svarer jeg tilbake. Ja verpehøna , svarer karen som den største selvfølgelighet.

Godhøna hadde tatt kvelden, og nå måtte han jo bli kvitt den på et vis. Blei litt fliring, før han fikk beskjed om at høner levende eller døde ikke kunne leveres hos oss, men at den skulle kastes i restavfallsdunken hjemme.

Synes du folk er flinke til å kildesortere?

Stort sett er kundene våre veldig flinke til å sortere. Er de usikre spør de om hjelp. Noen ringer til og med før de kommer opp for å høre hvordan de best kan sortere før de kommer på gjenvinningsstasjonen Men det vil jo alltid være de som ikke vil sortere. De som, når en snur ryggen til, lemper alt de har i restavfallskonteineren. Uten å bry seg om det er farlig avfall, elektronikk eller treverk. Om det er uvitenhet eller latskap skal ikke jeg spekulere i, men det er en grunn for at vi må være synlig til stede på «rampa», følge med og veilede der det trengs.

Brann er en av de mest alvorlige temaene i bransjen og noe det er stort fokus på. Har du opplevd brann på jobben ? Er du redd for brann?

Ja, dessverre har vi hatt brann på anlegget vårt. Det har brent i en restavfallskonteiner, som rask ble slukket av årvåkne kolleger.

Vi hadde også en kunde som helt uvitende hadde brann på tilhengeren sin på vei inn på anlegget. Bremsene hadde hengt seg opp, og blitt så varme at de tok fyr. Stakkars kunde, han fikk seg en skikkelig støkk.

Om jeg er redd for brann, Det ligger jo hele tiden i bakhodet at det kan begynne å brenne, men jeg vil ikke si at jeg er redd.

Hva skal du i sommer?

Jeg har en STOR lidenskap og det er å kjøre motorsykkel . Hver ledig stund kjører jeg på lange og korte turer. I år reiser jeg og Pippi (min søte røde BMW 850gs) + min kjære mann på tur til Østerrike og Alpene. Deretter blir det Norgesturne med en planlagt labbetur inn til Norges geografiske midtpunkt og så blir det nok opp på et par fjelltopper.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

Sommertid er grilltid. Et eller annet marinert kjøtt, hjemmelaget tzatziki, frisk salat, grillede grønnsaker ja det gjør denne dama meget happy. På en sørlandsk sommerdag er nok favoritten iste med masse isbiter, da er livet godt å leve.

God sommer fra det blide sørland 😊

Her møter du andre #Sommerhelter2023

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.