Nyheter Konferanser
Bård Stranheim, CEO i Powered by Telemark

Industriuka i Porsgrunn åpner i dag – til og med gallamiddagen vil ha bærekraftsrapportering på menyen

I dag åpner Industriuka til Powered by Telemark i Porsgrunn. Vi har tatt en prat med sjef Bård Stranheim som er ansvarlig for 5 dager med konferanser, 200 utstillere tilknyttet konferansen onsdag og torsdag, og over 20 partnerarrangementer med et bredt spekter av tematikk – fra kultur til kjernekraft.

Cnytt.no går rett på det hotteste tema om dagen – bærekraftsrapportering – som bedriftene er pålagt for å oppsumme sine aktiviteter og handlinger i den sirkulære økonomien – selve grunnlaget for Det Grønne Skifte.

 -Bård Stranheim, CEO i Powered by Telemark, hvilke arrangement tar opp utfordringene ved    bærekraftsrapportering nå denne uka i Porsgrunn?

-Bærekraftsrapportering er elementer i flere foredrag. BDO signerer en samarbeidsavtale med Powered by Telemark under Industriuka, for å bistå klyngen og dens medlemmer med metodikk rundt rapportering knyttet til veikartet for å bli en klimapositiv region, sier mannen som har fått både statsministeren og  energiministeren til å åpne konferansen.

Les mer om Industriuka her

Han legger til at  BDO også har et foredrag som inkluderer tematikken. -24SevenOffice er en annen aktør i klyngen som bruker Industriuka til å gi innsikt i muligheter med AI-baserte verktøy. Det er flere av våre foredragsholdere som også er innom tematikken, bl.a. Thina Saltvedt i Nordea, sier Stranheim.

– Og har du noe spesielt på menyen som skiller seg litt ut – om  bærekraftsrapportering?

Etter to kjappe sekunder kommer svaret som gir vann i munnen.

– Til og med gallamiddagen vil ha bærekraftsrapportering på menyen. En konkurranse gjennom Industriuka i samarbeid med 24SevenOffice vil kåre en vinner med gratis bruk av deres løsning ett år, forteller Stranheim og gir oss en god apferetife til middagen.

-Hovedmannen bak arrangementet har brukt et år på forberedelsene til det vi skal oppleve i Porsgrunn denne uka, så hvilke arrangement gleder han seg mest til selv?

-Nå har jeg gledet meg så lang tid i forveien etter ett års forberedelser. Å plukke ut ett arrangement for hele uka blir vanskelig, men dagens konferanse med både statsminister og energiminister tilstede, og en rekke industriledere og lidenskapelige fagfolk som er opptatt av økt verdiskaping på naturens og klimaets premisser er verdt å glede seg til.

-Hvorfor arrangerer Powered by Telemark en så omfattende konferanse – vil dere gå Politikeruka i Arendal i næringa?

-Klyngen har en ambisiøs målsetting – å bli klimapositiv innen 2040. Da har vi lagt lista så høyt at vi må koble de beste hodene for å nå målet. Utfordringen krever at både politikk, kapital og teknologi går i takt. Derfor favner over hele denne bredden, selv om antall med hjerte for teknologi er høyest representert. Veksten i Industriuka viser at det er behov for et slik møtested for det grønne digitale skiftet.

-Har dere satt noen målsetninger med hva dere vil oppnå med konferansen? (Cnytt.no dekker konferansen og vil selvfølgelig også oppsummere når den er ferdig)

-Vi måler verdien av Industriuka på flere måter. Andelen som sier at de kommer tilbake neste år er en svært god indikator på at vi har truffet på forventninger. En annen indikator som står høyt er antall som rapporterer om økt business i etterkant. Lykkes vi ikke med å gjøre den grønne omstillingen lønnsom så kan vi ha så gode intensjoner og løsninger vi bare vil, avslutter sjefen for Industriuka i Porsgrunn, CEO for industriforeningen Powered by Telemark, Bård Stranheim.

Du kan lese mer om arrangementene her i Cnytt.no utover i uka.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.