Nyheter

– Norges viktigste møteplass for det grønne skiftet

Statsministeren åpner årets Industriuke i Telemark.

Mandag 10. juni åpner den fjerde utgaven av Industriuka. Arrangøren lover tidenes markering av Industrien i Norge, med 600 bedrifter og et tettpakket program. Cnytt.no vil følge arrangementet og rapportere løpende.

–  Fra å være en regional konferanse er den i dag det viktigste møtestedet i Norge for det grønne digitale skiftet innen landbasert industri, sier Bård Stranheim som er daglig leder for teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark som arrangerer Industriuka. 5 dager med konferanser, 200 utstillere tilknyttet konferansen onsdag og torsdag, og over 20 partnerarrangementer med et bredt spekter av tematikk – fra kultur til kjernekraft.

Tettpakket program

Statsminister Jonas Gahr Støre, energiminister Terje Aasland og næringsminister Cecilie Myrseth kommer. Teknologi- og industriklyngen Powered by Telemark er initiativtaker til Industriuka, og bruker denne møteplassen bevisst for å samle ressurser som er avgjørende for å nå klyngens mål om å skap klodens første klimapositive industriregion.

– Vi er svært stolt over at statsministeren, to statsråder og en lang en rekke toppsjefer i teknologi- og industribedrifter deltar på scenen, sier Ole-Jacob Siljan som er styreleder for Power by Telemark og fabrikksjef ved YARA Porsgrunn. 114 foredragsholdere skal gi innsikt og skape debatt rundt industripolitikk, CCUS, hydrogen og ammoniakk, nett og kortreist fornybar kraft, kjernekraft og nordisk samarbeid, AI, industri 5.0, datasenter, helseindustri.

Bård Stranheim fortsetter:

– Politikk, kapital og innovasjonskraft. Gründerskap, utdanning og sosial bærekraft. De vanskelige prioriteringene mellom utvikling av industri uten å forsterke naturkrise eller klima settes på dagsorden. Hensikten med denne bredden er å bidra til at politikk, kapital og teknologi drar i samme retning.

Engasjerer de unge

Andre fremtredende personer som bekreftes til Industriuka 2024 er direktør i Cicero Kristin Halvorsen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid og administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli.

Videre deltar konsernsjef YARA Svein Tore Holsether, konsernsjef i Norconsult Egil Hogna, norgessjef i Google Tine Austvoll Jensen, CEO i ENRX Bjørn Eldar Petersen, styreleder i Schibsted Karl-Christian Agerup, konsernsjef i SINTEF Industri Eli Aamot som lanserer deres analyse «Industriløft». Ny leder i Norsk Industri Harald Solberg, en av USAs beste tech-forelesere Jennifer Vessels, og flere nestorer som blant annet Fredrik Baksaas.

– Mobilisering av generasjon Z er en stor mulighet og en utfordring for eksisterende næringsliv å nå frem til, sier Bård Stranheim. Denne målgruppen har derfor fått en sentral plass i årets Industriuka: En del av messeområdet er avsatt til å lage møteplasser mellom de unge og industrien. EMAX, en gründercamp for unge blir for første gang gjennomført som en del av Industriuka.
Program og billetter finner du på www.industriuka.no

 

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.