Nyheter Fjernvarmedagene
Fjernvarmedagene Urban Energi gikk denne uken av stabelen i Oslo. Over 250 deltok, alle synes det var fantastisk å være tilbake fysisk.

250 deltok under Fjernvarmedagene: – Viktig at vi kan møtes

Fjernvarmedagene Urban Energi gikk denne uken av stabelen i Oslo. Over 250 deltok, alle synes det var fantastisk å være tilbake fysisk.

Daglig leder i Norsk Fjernvarme Trygve Mellvang Tomren-Berg.

– Det er helt fantastisk å se den energien her, du ser det lyser ut av folk nå som man endelig kan møtes igjen. Det gjør det utrolig gøy å arrangere dette, sier daglig leder i Norsk Fjernvarme Trygve Mellvang Tomren-Berg.

Han forteller at det er viktig at aktørene i fjernvarmebransjen endelig kan møtes igjen, etter en tid preget av møter over Teams og mye restriksjoner.

– Det er viktig for å bygge relasjoner og igjen treffe kjente ansikter. Samtidig har vi blitt flinkere på å treffe folk på skjerm og det har nok også blitt mindre møtevirksomhet. Den flyturen for et timesmøte tror jeg det er flere som dropper. Det gjør det enda viktigere at vi kan møtes. Og det er utrolig stas at vi er over 250 som er samlet, det er på rekordnivå, forteller han.

LES OGSÅ: Mani Hussaini (Ap): – Kan ikke forsvare forbrenningsavgiften

Kom fra hele Norden

Peder Gillerborn, markedssjef i Isopluss

Blant dem som tok turen til Oslo var Peder Gillerborn, markedssjef i Isoplus. Selv har han deltatt i alle år.

– Jeg bor i Sverige så jeg er litt unna mine norske kunder. Så for meg kjennes det veldig bra å endelig kunne møtes, forteller han.

Gillerborn mener det er kjempeviktig å ha et fora som Fjernvarmedagene for å treffe kunder og leverandører.

– Og at de treffer oss. For meg som selger av et produkt er det veldig viktig å kunne treffe kunder, men også konkurrenter. Norsk fjernvarme er som en familie, vi er cirka 200 mann som treffes og det er alltid god stemning, sier han.

LES OGSÅ: NVE utreder nye beregningsmåter for nettariff og makspris

Savner flere som jobber praktisk i felt

Vesa Ylitao, salgssjef i Vexve

Også finnene var representert med Vesa Ylitao, salgssjef i Vexve. Han forteller at han tar turen årlig for å vise ansiktet sitt og vise at de jobber opp mot norske aktører.

Han forteller at han savner flere aktører på konferansen som jobber praktisk med felter. Og at arrangementet kanskje favner litt for bredt når det gjelder deltagerne.

– Men det er bra at det finnes konsulenter her som jobber med fjernvarme, og jeg har fått bra kontakter i både Bergen, Stavanger, Oslo Fortum Varme og andre leverandører, sier Ylitao.

LES OGSÅ: – Taksonomien må vekte spillvarme fra avfallsforbrenning riktig

Helt fersk på Fjernvarmedagene

Det var ikke bare de gamle ringrevene som var tilstede. Forretningsutvikler hos Aquaflow AS, Karianne Bjerknes, deltok for første gang.

Forretningsutvikler hos Aquaflow AS, Karianne Bjerknes

– Vi er her for å være synlige for fjernvarmebransjen. Frem til nå har vi hatt mest fokus på byggautomasjonsbransjen, og vi ser på dette som en ny fortetningsmulighet, forteller Bjerknes.

Hun mener arrangementet har vært svært givende, og hun har fått mer innblikk i bransjen og standen hennes har vært godt besøkt.

– Vi kommer absolutt til å bli med igjen, understreker hun.

LES OGSÅ: – Uforståelig at 20 milliarder kilowattimer kastes på sjøen

Åtte år siden sist gang

Noen markedsboder ved siden av, stod Lars T. Heggebø, daglig leder i Lyngson AS. Åtte år har gått siden han sist deltok.

– Det er veldig interessant å være med og treffe bekjente som jeg ikke har hatt mulighet til å være sammen med, forteller han, og legger til:

Lars T. Heggebø, daglig leder i Lyngson AS

– Det er veldig interessant å være med. Det har vært mange spennende innlegg, og jeg synes det er artig at det er så kompakt, der vi står på stand nesten rett utenfor der de holder sine innlegg.

Heggebø er klar i talen: Det kommer ikke å ta åtte år før han kommer tilbake neste gang.

Som speed dating

– Vi er med fordi vi ønsker å nå ut til flere kunder og fortelle om det nye produktet som vi er i ferd med å lansere, sier Vedran Celebic i Goodtech. 

Han mener konferansen er viktig for å skape en forståelse i bransjen om hvilke produkter og løsninger som finnes på markedet, løsninger ikke nødvendigvis alle kjenner til.

Vedran Celebic i Goodtech.

– Det blir på en måte som speed dating. Man blir kjent og ser raskt om det er en match eller mulighet, eller ikke. Også tar man det derfra, sier Celebic. 

Å treffe folk er viktig

Salgssjef for El- Björn, Odd Ivar Jørgensen forteller har selskapet har vært med på konferansen i rundt syv år. Han mener det er en bra ansamling fjernvarmeselskaper som er tilstede.

Han tok turen for å vise frem deres løsninger for mobil fjernvarme.

– Et bygg brukers syv til ti ganger mer energi til byggvarme eller byggtørk under byggeperioden, enn et ferdig bygg bruker av energi til oppvarming. Det går enormt mye energi og da tenger man midlertidig utstyr. Vi er her for å snakke med fjernvarmeselskapene så de skjønner at det er utrolig gode muligheter for å tjene penger under byggeperioden og ikke bare når bygget er ferdig, sier Jørgensen.

Salgssjef for El- Björn, Odd Ivar Jørgensen

Han legger til at det er behagelig å endelig kunne være tilbake fysisk.

– Du kan gjøre mye på Teams, og Teams har forandret hverdagen for evig og alltid, men det å treffe mennesker og å prate, demonstrere og diskutere er bra.

Viktig å stå sammen

Direktør i Tafjord Kraftvarme og styreleder i Norsk Fjernvarme, Irene Vik, synes det var utrolig kjekt å se så mange under konferansen.

– Å se så mange bransjekolleger som jeg ikke har sett på lang tid. Det var også mange bra tema som ble tatt opp og det har skjedd mye på den politiske fronten, så vi har hatt masse å snakke om, sier Vik.

Direktør i Tafjord Kraftvarme og styreleder i Norsk Fjernvarme, Irene Vik

Hun mener fora som konferansen er svært viktig for fjernvarmebransjen.

For oss som en relativt liten bedrift i distriktet er det veldig viktig å samarbeide med andre med samme interesse, blant annet når det gjelder rammebetingelser for bransjen. Vi er alt for små til å adressere el-avgift og CO2-avgift alene, så det er viktig å stå sammen i en bransjeforening, sier hun.

 

 

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Er biogassindustrien gode nok på sikkerhet?

Cecilie Drange, Sandcatch Solutions

— Løsningen for Oslos kollektivtrafikk er ikke diesel

Oddvar Røyset, Norsk Hydrogenbilforening
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.