Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Nyheter Mat
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Foto: Skift

Næringen setter krav til bærekraftige endringer innen norsk matproduksjon

Fem områder til varige og bærekraftige endringer innen norsk matproduksjon ble tirsdag presentert for landbruks- og matminister Olaug Bollestad. Bak initiativet står NorgesGruppen, TINE, BAMA, Yara, Coca-Cola, Nortura, PwC og Arntzen de Besche.

Aktørene bak notatet har satt mål frem mot 2030, inngått felles forpliktelser og samtidig uttalt noen forventninger til myndighetene for å kunne akselerere det grønne skiftet.

– Tiltakene er handlingsorienterte og utgjør en markant forskjell, sier konsernsjef i NorgesGruppen Runar Hollevik, som har ledet arbeidsgruppen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bruker teknologi i kampen mot matsvinn: Vil bli mulig å gjøre automatiske innkjøp direkte fra kjøleskapet

Setter konkrete mål

Gjennom felles initiativer vil aktørene bidra til konkrete og varige endringer i matsystemet, kutte klimagassutslipp og samtidig styrke konkurransekraften for norsk matproduksjon. De har definerte fem sentrale områder:

– Det er viktig for oss at vi følger opp dette initiativet gjennom endring av vår egen virksomhet. Alle må bidra om vi skal klare å nå målene om et mer bærekraftig matsystem. Politikerne setter rammene, men næringslivet både kan og vil gå foran, noe dette samarbeidet viser, sier Hollevik.

LES OGSÅ: Det er ikke lenger klimafornekterne som får prege politikk og samfunn

– Viktig at vi også har næringslivet som støttespiller

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet har bidratt med faglig råd til arbeidet, som har vært organisert gjennom Skift – Næringslivets klimaledere.

– Det er flott at ledende aktører i næringen søker sammen for å finne løsninger på felles utfordringer. Jeg blir både imponert og entusiastisk over arbeidet til Skift og deres samarbeidspartnere. For regjeringen står klimautfordringen helt sentralt, og da er det viktig at vi også har næringslivet som støttespillere i dette arbeidet, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

NOTATET KAN LESES HER: https://www.skiftnorge.no/dette-gjor-vi/mat-og-landbruk

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere