Nyheter Teknologi
Tina Sølvberg er ny bærekraftsdirektør i Telenor Norge. Sølvberg har tidligere jobbet med miljø og bærekraft i EFTA, NHO, FN og Norad. Foto: Telenor

Ny bærekraftsdirektør i Telenor:

– Må være åpne om hva vi gjør og hvilke utfordringer vi har

Telenor Norges nye bærekraftsdirektør Tina Sølvberg vil sikre at Telenors moderniseringsarbeid skaper en positiv miljøeffekt og utslippskutt.

– Digitalisering kan kutte globale utslipp med 15 prosent innen 2030, ifølge en rapport fra World Economic Forum, og teknologien Telenor muliggjør spiller her en viktig rolle. Telenor har kommet langt i arbeidet med å redusere egne utslipp og energiforbruk. Jeg har tro på at vi kan flytte fjell når vi nå også stiller krav til at leverandørene våre skal senke sine CO2-utslipp, sier Telenor Norges nye bærekraftsdirektør Tina Sølvberg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vil ha bort merverdiavgiften på ombruk av elektronikk

Majoriteten av utslipp fra eksterne tjenester

Telgiganten har som mål å bli karbonnøytrale når det gjelder direkte utslipp innen 2030. For å komme i mål har de blant annet ambisjoner om å benytte kun strøm med garantert fornybar opprinnelse, i tillegg til å begrense strømforbruket selv om dataforbruket i nettverket øker.

Telenor driver mange initiativer for å kutte klima og miljøavtrykket. I mars i år var de blant de første til å signere erklæringen om å støtte den grønne og digitale transformasjonen av EU – og ble slik medlem av den europeiske grønne og digitale koalisjonen. De har også meldt at de skal rydde opp og drive gruvedrift på eget kobbernettverk.

Men selv med mange initiativer kommer majoriteten av selskapets utslipp fra andre kilder. Ifølge dem selv stod varer og tjenester som selskapet kjøper – alt fra entreprenørarbeid for å modernisere infrastrukturen til datamaskiner og nettverkskomponenter – for 84 prosent av utslippene.

– Telenor globalt har forpliktet seg til det internasjonale Science Based Targets initiative. Det medfører at 68 prosent av innkjøpene til Telenor Group skal være fra selskaper som jobber systematisk med å senke egne CO2-utslipp. Ved strategisk samarbeid og felles mål vil Telenor bidra til endringer som skaper ringvirkninger i vår leverandørkjede, både nasjonalt og globalt, sier Sølvberg.

LES OGSÅ: Amazon sender ubrukte PC-er til forbrenning – politikerne raser

–  Må være åpen om utfordringer

Telenor Norge er miljøstyringssertifisert, snart karbonnøytral når det gjelder direkte utslipp, og jobber systematisk for å sikre at strømforbruket ikke stiger i takt med behovet for mer data og høyere hastigheter.

– Tre essensielle faktorer skal til for å løse klimautfordringene vi nå står overfor: Kunnskap, samarbeid og åpenhet. Vi må være åpne om hva vi gjør og hvilke utfordringer vi har, og åpne for innspill fra ekspertmiljøer og miljøorganisasjonene for hvordan vi kan løse disse utfordringene. Ingen kan løse dem alene, men Telenor skal være en del av løsningen, avslutter Sølvberg.

SE OGSÅ: HELPDESK: Slik kan vi øke gjenbruken av datautstyr

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.