Nyheter
Bærekraftssjef Mari Skogen Hole i IKT-Norge. Foto: Veslemøy Vråskar

Helpdesk for grønne anskaffelser

Regjeringen oppretter en dedikert funksjon for å hjelpe leverandører og offentlige innkjøpsavdelinger med grønne anskaffelser.

Nyheten ble sluppet på IKT Norges anskaffelseskonferanse, da avdelingsdirektør Marit Holter-Sørensen i DFØ holdt sitt innlegg.

Offentlige innkjøp beløper seg årlig til 560 milliarder kroner og står samtidig for 16 prosent av de norske klimautslippene. Dermed har det betydelige konsekvenser både for økonomi og klima.

LES OGSÅ: – Greta-generasjonen krever bærekraftige anskaffelser

Hjelper leverandører og innkjøpere

På DFØs nettsider heter det at «Sparretelefonen for bærekraftige anskaffelser er et pilotprosjekt og etableres som en del av Handlingsplan for økt andel grønne og innovative anskaffelser og er ment å dekke innkjøpernes behov for enkel tilgang til hjelp i konkrete anskaffelser».

– Vi vet det er et behov for den og håper derfor at så mange som mulig tar kontakt med oss slik at sparretelefonen kan bli en permanent ordning, sier prosjektleder Kristina Henriksson.

LES OGSÅ:– Staten stiller for slappe krav

Nyheten blir tatt i mot med stor glede i IKT-Norge.

– Vi gleder oss over at Regjeringen på IKT-Norges konferanse om grønne offentlige anskaffelser delte nyheten om at de etablerer en Helpdesk for grønne offentlige anskaffelser. En Sparretelefon for bærekraftige anskaffelser vil kunne hjelpe leverandører å få gjennomslag for miljøkrav i offentlige anskaffelser. Nå håper vi at også kompetansen i kommunene og andre offentlige innkjøpsavdelinger blir styrket på tilsvarende vis. Bærekraftige løsninger må tillegges mer vekt enn det rimeligste tilbudet, sier teknologi- og bærekraftssdirektør Mali Hole Skogen i IKT-Norge til Cnytt.no.

Leverandørene er klare

Under åpningsdebatten til konferansen sa Ateas bærekraftssjef Elisabeth Nissen Eide at leverandørene står klare til å levere på grønne krav og at engasjementet er stort

– Det trenger vi for å lykke med omstillingen til et nullutslipps-samfunn, sikre innovasjon slik at næringslivet hele tiden leverer nye, bedre og bærekraftige løsninger og nye ikke minst – nye arbeidsplasser, sier Hole Skogen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Målet med gebyrdifferensiering

Marianne Haugland, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

På tide å gi kundene en gulrot?

Toralf Igesund, Norwaste
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.