Sirkulære stemmer
Cecilie Lind, Administrerende direktør Avfall Norge

Regjeringen fomler mens finansmarkedene ruster seg

Budsjettkameratene som selv formulerte en målsetting om at Norge skal være et foregangsland i utviklingen av en grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre, og utarbeide en nasjonal strategi om sirkulærøkonomi, har satt den siste spikeren i kista for det prosjektet.

Strategien er utsatt, og de skarve 40 millionene som var øremerket i budsjettet, ble redusert til 30 millioner fordi FrP vil øke snussalget. Mens resten av Europa ser fremtidens arbeidsplasser og verdiskaping i gjenbruk og materialgjenvinning, ser Regjeringen og Fremskrittspartiet etter valgstemmer neste høst.

LES OGSÅ: Asfalt – lønnsomt karbonlager fra avfall

Norsk gjenvinningsbransje har lenge ventet på politiske tiltak som bidrar til økt materialgjenvinning, økt verdiskapning og skape titalls tusen nye arbeidsplasser i en bærekraftig og fremtidsrettet økonomi. Vi ser et tydelig Europa som setter nye mål og krav for mer materialgjenvinning.

LES OGSÅ: Forbrenningsavgift kutter ikke utslipp og rammer skjevt

Den fossile tåkebanken som har lagt seg over statsbudsjettet, vil sette norsk næringsliv i baksete når finansmarkedene tar i bruk nye modeller for finansielle investeringer. Norsk næringsliv står overfor den største omstillingen i vår tid når det internasjonale samfunnet ser at måten vi driver økonomien på ikke er bærekraftig. Ledet av visjonære politikere, og risikoaverse investorer, vil en omstilling til bærekraftige forretningsmodeller gå raskt. Og de som løser utfordringene først, stiller sterkest i et marked med store internasjonale aktører.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.