Nyheter Startup
Daglig leder i AskersHus Fredrik Brodtkorb

Kickstarter inkubator for sirkulære startups

AskersHus og Startup Norway har gått sammen om å etablere Circular Startup. Initiativet tar sikte på å hjelpe gründere til å etablere seg som sirkulære startups.

Det mangler ikke på sirkulære ideer i de etablerte næringslivet, men for gündere kan det være vanskelig å slå igjennom, det mener daglig leder i AskersHus Fredrik Brodtkorb, og mandag går startskuddet av for Circular Startup i Asker.

Circular Startup er et initiativ fra AskersHus og Startup Norway for samle styrken til bransjen i Asker-regionen og Startup Norways Startup-programekspertise. Ambisjonen er å skape et ledende oppstartinitiativ som skal tiltrekke seg og muliggjøre etableringen av startup-selskaper fra både det lokale økosystemet og industrien, med en global rekkevidde.

– Programmet har masse aktiviteter. Det første er med Venture Studio der tanken er at norske bedrifter kommer med utfordringer rundt sirkulær tankegang, og vi kobler dem opp med folk med entreprenørhoder, forteller Fredrik Brodtkorb.

Venture Studio er et seks ukers program fra oktober til desember. 87 entreprenører og gründere har søkt om å få bli med, og 24 har sluppet gjennom nåløyet. Disse vil få presentert spesifikke caser som de skal løse med hjelp fra mentorer.

Om deltagerne kommer med gode ideer er målet at de enten vil kunne starte opp sine egne selskaper eller jobbe direkte opp mot bedriftene.

Kan bli stort

Mandagens kickoff er, slik Brodtkorb ser det, starten på en pilot og hvor prosjektet vil ende er fremdeles ikke sikkert. Han forteller at de ser for seg at dette kan bli begynnelsen på et inkubatormiljø for sirkulære startup-selskaper. De ser for seg flere programmer fremover som vekstprogram og investornettverk.

– Vi kan ikke starte i eliteserien. Først må vi jobbe oss opp og deretter bygge videre med flere partnere, sier Brodtkorb.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere