Årets sirkulære bedrift: – En viktig pris for å vise hvor langt framme bedriftene er
Under Den store sirkulærkonferansen skal årets sirkulære bedrift kåres. Juryleder Ola Elvestuen håper han blir overrasket over nominasjonene.
Sammen med blant andre Circular Norway skal Cnytt kåre årets sirkulære bedrift. – En viktig pris, sier juryleder Ola Elvestuen.
Den 16. juni går Den store sirkulærkonferansen av stabelen i regi av Cnytt, NCCE, Circular Norway, Industrial Greentech og Herøya Industripark. Gjennom dagen vil publikum møte folk som driver med sirkulærøkonomi. Folk som er lidenskapelig opptatt av det sirkulære, og folk som kan gi noen hint og vink om hvordan å omstille seg til en sirkulærøknomi.
Helt til sist i programmet. Som sjokoladen nederst i krones-isen, kåres årets sirkulære bedrift.
LES OGSÅ: Den store sirkulærkonferansen: Se programmet her!
Å vise mulighetene
– Dette blir spennende. For det er en viktig pris for å vise fram hvor langt framme norske bedrifter er, og for å vise potensialet som ligger der ute og synliggjøre mulighetene.
Det sier tidligere klima- og miljøminister, nå stortingsrepresentant, Ola Elvestuen til Cnytt. Han peker på viktigheten av å hedre de som står på å jobber for å få til den nødvendige omstillingen, samt å vise til lønnsomheten som ligger i slikt arbeid.
– Du skal alltid gjøre en ting som har betydning utover deg selv. Å drive fram sirkulær økonomi gjør akkurat det. Det er givende og bra økonomien, og det er et viktig grep for å ta tak i største utfordringen verden står overfor.
Kommunikasjonssjef Ellen Anette Høvik i Circular Norway forteller at de ønsker flere nominasjoner av bedrifter som har omstilt seg til sirkulærøkonomien. Ikke bare bedrifter som tidligere har jobbet innen lineærøkonomien og omstilt seg, men også oppstartsselskap vil de ha.
HER KAN DU SENDE DINE NOMINASJONSFORSLAG
– Alle kan nominere til prisen. Og så er det fint med en kort begrunnelse om hvorfor nettopp din kandidat fortjener å bli kåret til årets sirkulære bedrift, sier Høvik.
Summen av rollene
Elvestuen ser fram til å ta fatt på juryarbeidet og forteller det blir interessant å se hvem som nomineres.
– Jeg håper å bli overrasket. Som på mange områder viser det seg at mange i næringslivet er kommet lenger enn vi har fått med oss, sier han.
Så hva gjør den tidligere statsråden selv for å bidra til sirkulærøkonomien? Elvestuen forteller at han er opptatt av avfall og det systemet som gjelder i Oslo. Og særlig er han bevisst på matsiden.
– Jeg passer på at jeg reparerer sko og klær, ikke slik at det blir tvangsmessig, men det er bra at det er blitt mer vanlig igjen å reparere ting, sier han og peker på at det er summen av folks påvirkningskraft som bidrar.
– Det handler om å være på riktig side og gjøre det riktig tingene. Alle folk har muligheter utover det personlige i å påvirke; som forelder på skolen, i jobben eller som folkevalgt. Det er summen av rollene som teller for å få ned utslippene og utvikle den sirkulære økonomien.
Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn
Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!