nytt-om-navn Nytt om navn
Kristian Uldall, ny bærekraftsjef i GlobalConnect

GlobalConnect henter ny bærekraftsjef i egne rekker

Kristian Uldall (30) er ansatt som ny Head of Sustainability hos GlobalConnect.

Ulldal kommer fra stillingen som Strategy Manager i fiberkonsernet og skal i sin nye rolle sette ytterligere fart på det strategiske arbeidet med bærekraft. GlobalConnect står for mer enn halvparten av all datatrafikk inn og ut av Norden med sitt 235.000 kilometer lange fibernett og sine datasentre på tvers av Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Finland.

– Vi fyller en kritisk rolle i samfunnet og må derfor også være ambisiøse på bærekraftsagendaen på tvers av vår egen organisasjon og i verdikjeden vår. Her vil Kristian Uldall få en avgjørende rolle i skjæringspunktet mellom strategi, forretning og bærekraft, slik at vi sikrer at ambisjoner blir til handling som virkelig påvirker klimaavtrykket, sier Sofia Lisa Dinesen, SVP Group Strategy & ESG.

Kristian Uldall ser frem til å fortsette og utvikle GlobalConnects ambisiøse arbeid med å redusere klimautslipp i hele forsyningskjeden som en del av det globale initiativet Science Based Targets (SBTi), utvikle flere løsninger for å støtte kundenes bærekraftsreiser, og identifisere og iverksette nye tiltak på tvers av organisasjonen, som teller rundt 2.000 ansatte.

– Min viktigste oppgave er å sikre at vi konstant har fokus på å minimere vårt klimaavtrykk og på å skape en positiv endring på tvers av verdikjeden vår. Når vi intensiverer arbeidet vårt med bærekraft, er det til nytte for samfunnet som helhet, men særlig også for kundene våre, slik at vi støtter dem i deres egne klimamålsetninger, sier Kristian Uldall.

Han har til tross for sin unge alder allerede før sin tid i GlobalConnect hatt flere stillinger innen strategi og bærekraft i Rambøll, inkludert som Associate Manager, Strategic Sustainability Consulting. Kristian Uldall tiltrådte sin nye stilling 1. august 2024.

GlobalConnect er en av de ledende nordiske leverandørene av digital infrastruktur og datakommunikasjon, og står for mer enn halvparten av all datatrafikk inn og ut av Norden. Selskapet leverer fiberbaserte bredbåndstjenester til mer enn 830 000 private forbrukere og ende-til-ende tilkoblingsløsninger til 30 000 bedriftskunder via sitt 215 000 kilometer lange fibernettverk over hele Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Finland. GlobalConnect har omtrent 2000 ansatte og hadde en omsetning på 7,6 milliarder SEK i 2023.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.