Nyheter Handel

Ny bærekrafttrio på plass hos XXL

Malin Skulstad Driveklepp er ansatt som ny bærekraftsjef, Ida Haarberg Jørgensen som ny produktsamsvarspesialist og John Daniel Hertzenberg som ny bærekraftkontroller.

Redaksjonen

Med disse ansettelsene signaliserer XXL en styrket satsing på bærekraft. – XXL har en unik posisjon i den grønne omstillingen som den ledende nordiske sportsforhandleren ved å være en drivkraft for forbedringer og nye innovasjoner i vår verdikjede, sier Skulstad Driveklepp.

Som ny bærekraftsjef vil Skulstad Driveklepp lede arbeidet med å sikre at XXL når sine mål innen ESG. Malin er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har over ti års erfaring som konsulent hos PwC og Sprint, med spisskompetanse innen strategi, forretningsutvikling og bærekraft. Hun har tidligere startet og ledet bærekraftsteamet i Sprint og har omfattende erfaring med kunder fra detaljhandelen, spesielt innen dagligvaresektoren.

– Jeg drives av store utfordringer og muligheten til å skape betydelig endring. Overgangen til bærekraftig forbruk er en av de største utfordringene i vår tid, og jeg er dypt motivert og ydmyk over muligheten til å bidra til denne viktige oppgaven gjennom mitt arbeid hos XXL. Jeg tror samtidig på at sportsbransjen har et stort positivt potensial knyttet til både sosial og miljømessig bærekraft, og min motivasjon for å bli en del av XXL er sterkt forankret i selskapets formål om at Sports unite all. Gjennom våre butikker og verksteder, forbrukerdialog og plattformposisjon i verdikjeden har vi en stor verktøykasse for å teste og lære hvordan vi kan tilby forbrukerne attraktive produkter og tjenester som er gode for mennesker, planeten og lønnsomheten, sier Skulstad Driveklepp.

Produktsikkerhet, innovasjon og rapportering

Haarberg Jørgensen trer inn i rollen som produktsamsvarspesialist og vil ha ansvar for å sikre at XXL overholder alle gjeldende regler for produktsikkerhet og emballasje. Ida vil også være en sterk pådriver for sirkulære initiativer i hele verdikjeden. Med bred erfaring innen bærekraftstrategi og kvalitetskontroll, vil hun være avgjørende for å videreutvikle XXLs strategi for sirkulær omstilling.

Ida er utdannet tekstilingeniør fra Nederland og kommer fra flere år i Active Brands. Hun har jobbet innenfor ulike områder som produktutvikling, oppfølging og kvalitetssikring, både i egen virksomhet og mot leverandører. I tillegg til arbeidet med tekstil har hun erfaring innen hardvare og emballasje.

– Å få muligheten til å jobbe i en stor og etablert aktør som XXL er svært spennende, særlig med tanke på den innflytelsen XXL har i markedet. Min hovedoppgave vil være å sikre at produktene vi selger er trygge for våre kunder, for verdikjeden, og ikke minst for miljøet, sier Haarberg Jørgensen.

Hertzenberg vil som ny bærekraftkontroller ha ansvaret for å følge opp XXLs klimaregnskap og sikre at rapporteringen skjer i samsvar med gjeldende standarder, som CSRD. Med omfattende erfaring fra klimaregnskap og bærekraftsanalyser vil Hertzenberg spille en nøkkelrolle i utviklingen og implementeringen av klimatiltak på tvers av organisasjonen. Hertzenberg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering innen energi, naturressurser og miljø, der den avsluttende masteroppgaven omhandlet bærekraftsrapportering. Han startet arbeidskarrieren i EY og har erfaring fra en rekke ulike børsnoterte selskaper, blant annet innen varehandel.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av XXL og ser frem til å bli bedre kjent med hele organisasjonen. Som en ivrig sportsentusiast er det enormt stas å kunne jobbe med ting man er genuint interessert i, sammen med folk som er opptatt av de samme tingene. Samtidig har man som Nordens største sportskjede både et ansvar og en mulighet til å påvirke bransjen i positiv retning når det kommer til bærekraft. Jeg opplever at selskapet tar dette på alvor og har et mål om å være en ledende aktør på nettopp dette området. Jeg gleder meg til å ta del i denne utviklingen og bidra til å skyve markedet for sport og villmark i en mer bærekraftig retning, sier Hertzenberg.

XXLs forpliktelse til bærekraft

– Vi er veldig fornøyde med at Malin, Ida og John Daniel nå er en del av XXL-familien! De vil representere en vesentlig styrking av våre kapasiteter innenfor bærekraftområdet i stort. Som markedsleder er det selvsagt at vi skal ta vårt ansvar, og over tid også være ledende innenfor et av vår tids store spørsmål. I dag driver vi bransjen i rett retning innenfor mange områder, blant annet reparasjoner og verkstedtjenester, men vi både kan og vil gjøre mer. Med denne trioen på laget, så er forutsetningene for det meget gode, sier Freddy Sobin, CEO i XXL.

De nye ansettelsene understreker altså XXLs forpliktelse til bærekraft og selskapets ambisjon om å være en ledende aktør i bransjens grønne omstilling. – Med stadig større fokus på bærekraftig innovasjon og utvikling av sirkulære forretningsmodeller, er XXL godt posisjonert til å drive bransjen fremover, avslutter Skulstad Driveklepp.

Kilde: XXL

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.