Nyheter Ombruk
Med 100 kroner kan man gjøre gode kjøp i ombruksteltet på Haraldrud. Foto: REG

Oslo-studentene får gavekort på ombruk

Renovasjons- og gjenvinningsetaten stiller med eget telt til ombruksdagen på Universitetet i Oslo.

Studiestarten er i gang over hele landet og det betyr inn- og utflytting fra studenthybler. Onsdag arrangeres det Ombruksdag på Frederikkeplassen på Blindern i Oslo, med et bredt spekter av tilbud for nye og gamle studenter.

Trondheim-studentene på venteliste for å hente bruktvarer

Verdikupponger

«Her finner du ombruksmarked, gratis systue og ulike stands med kurs og kunnskap om miljø og klima. I tillegg får du muligheten til å kjøpe kortreist og velsmakende mat med lavt klimaavtrykk», skriver universitetet på sine nettsider.

Også Renovasjons- og gjenvinningsetaten stiller på Blindern med sitt eget ombrukstelt. Fagansvarlig for ombruk, Gitte Næss Grønner, forteller til Avfallsbransjen.no at de har plukket ut varer som studentene kan ha bruk for i sin nye bolig.

– Samtidig deler vi ut verdikuponger på 100 kroner som studentene kan bruke i ombruksteltet ved Haraldrud gjenvinningsstasjon. Her kan man finne alt fra små møbler til studenthybelen til en ny sykkel for å komme seg til forelesning, sier hun.

Heller ombruksteltet enn IKEA

De siste to helgene har Studentsamskipnaden i Trondheim holdt bruktmarked. Der var pågangen så stor at de opererte med venteliste.

Næss Grønner håper studentene i Oslo benytter seg av muligheten til å besøkte gjenbruksstasjonen og finne det de trenger i hverdagen.

– Ombruksteltet er oppe seks dager i uken, og de fleste av varene koster mellom 5-50 kroner. Målet vårt er at ombruksvarene i ombruksteltet skal erstatte et nykjøp. Vi håper at mange studenter vil velge en tur innom ombruksteltet fremfor IKEA, sier hun.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.