Nyheter
Solveig Birgitte Jacobsen Aarak har gjennomført sin fjerde REdu-sommer. Foto: Privat

Solveig er REdus «Superveteran»

De fire siste sommerne har Solveig Birgitte Jacobsen Aarak tilbragt i Avfall Norges studentprogram. – Det kan jo hende jeg er tilbake neste år, sier superveteranen.

Hvert år mottar Avfall Norge flere hundre søknader til internship-programmet REdu. I sommer har 60 studenter kommet gjennom nåløyet og tilbringer sommeren på avfalls- og gjenvinningsanlegg over hele landet.

For 25 år gamle Solveig Birgitte Jacobsen Aarak har REdu nærmest blitt en sommervane. For fjerde år på rad er hun en del av REdu-styrken».

Kvinnelige studenter strømmer til REdu

Ba om studieråd

Hun har en bachelor i materialteknologi og holder for tiden på med en master i industriell økologi ved NTNU. De siste ukene har hun vært REdu-intern hos ScaleAQ i Trondheim, som leverer utstyr til havbruksnæringen.

– Det er jo mye plast i den næringen. Så de har ønsket å få en oversikt over eksisterende og kommende regelverk fra EU og Norge, sier Jacobsen Aarak.

Sommerjobben har dermed bestått av å tråle gjennom direktiver, forskrifter og standarder. Prosjektet er en del av NTNU-prosjektet «Sirkulær plast». I sine tidligere internship har Jacobsen Aarak vært mer hands-on, ute på gjenbruksstasjonene til IVAR IKS, Trondheim Renholdsverk og BIR.

I 2022 hadde Solveig REdu-internship hos BIR. Foto: Privat

– Jeg har hatt lyst til å jobbe med sirkulærøkonomi siden jeg var 18. Det begynte med at jeg sendte en mail til IVAR og spurte hva jeg måtte studere for å jobbe med gjenbruk og resirkulering. Etter hvert kom jeg i kontakt med REdu-programmet. De tre første sommerjobbene var veldig like- Det handlet om å kartlegge potensialet for ombruk på det som ble levert inn. Da gikk vi til kundene på gjenbruksstasjonen og gjorde et kort intervju og samlet inn gjenstander som kunne ombrukes, kategoriserte og samlet inn data til rapporter, sier hun.

Erfaringene fra de tre foregående sommerne var så god at hun aldri var i tvil om at hun ville søke også en fjerde gang.

Vurderer ett år til

– REdu er veldig godt tilrettelagt for studenter. Søknadsprosessen er enkel og det er en god måte å lære om bransjen generelt og hvordan alt henger sammen. Jeg synes det er veldig gøy å bli kjent med ulike renovasjonsselskaper og bedrifter og få litt innblikk. Og så er det gøy at det ofte er flere studenter på samme sted, forteller hun.

Når studieåret starter opp igjen gjør Solveig seg klar til andre året på masterstudiet ved NTNU. Erfaringene hun har tatt med seg fra sommerjobbene de siste årene blir viktige når det skal skrives prosjektoppgave og masteroppgave.

Og neste sommer?

– De i REdu kaller meg jo REdu-veteran. Men da høres det jo ut som jeg skal pensjonere meg. Det kan jo være et jeg heller får en fast jobb når jeg er ferdig med studier. Men det er også mulig at det blir ett REdu-internship til.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.