Nyheter
Fra venstre: Daglig leder i Powered by Telemark, Bård Stranheim og Morten Thuve, leder for Consulting og bærekraftstjenester i BDO, signerte intensjonsavtale mandag kveld. Her med Hedda Foss Five fra UN Global Compact Telemark og Vestfold, og Marianne Olsson Flogstad fra SpareBank 1 Sørøst-Norge, som signerte egne intensjonsavtaler på arrangementet. Foto: Powered by Telemark

BDO og Powered by Telemark skal samarbeide

Industriklyngen Powered by Telemark har ambisiøse klimamål gjennom prosjektet «Sirkulære Telemark». Nå får de BDO med på laget.

Industriklyngen Powered by Telemark Telemark har som mål å bli en klimapositiv industriregion. Det innebærer at de må fjerne mer klimagasser, omregnet til CO2-ekvivalent, enn bedriftene slipper ut.

I praksis betyr det at regionens industri må kutte 382.000 tonn CO2-utslipp, i tillegg til alle de utslippsreduksjoner som i dag er identifiserte muligheter.

Nå skal altså BDO bidra til at målet nås.

Enova har snudd: Gladnyhet for Herøya

Signerte intensjonsavtalen på Industriuka

Avtalen ble signert på et arrangement på Industriuka mandag kveld.

– Vårt mål om å bli klimapositiv er både en kommersiell mulighet og et samfunnsansvar. Skal vi ta dette ansvaret, må vi sikre etterrettelighet underveis mot målet. Her har BDO har den kunnskapen og metodikken vi trenger, sier Bård Stranheim, daglig leder i Powered by Telemark.

BDO skal nå i gang med et forprosjekt i samarbeid med lokale aktører for å avdekke hvilke tiltak som kan iverksettes for å kutte utslippene i tråd med målene.

– Vi er imponerte over regionens ambisjoner, og ikke minst viljen vi ser hos alle industriaktørene i klyngen til å bidra. Vi skal gjøre kartlegginger og analyser som avdekker hvordan de – i første omgang – kan kutte i sine direkte utslipp. Vi vil helt sikkert komme med forslag om tiltak som vil være krevende for bedriftene. Vi håper også at regionale og lokale myndigheter blir med på laget. Det vil styrke mulighetene for å nå målene, slik at prosjektet bidrar til den bærekraftige samfunnsutviklingen vi behøver, sier Morten Thuve, leder for Consulting og bærekraftstjenester i BDO i pressemeldingen.

Han opplever at aktørene i regionen er ambisiøse, dedikerte og motiverte for dette.

– Derfor er vi utrolig glade for tilliten Powered by Telemark viser oss. Vi skal også ha et kompetanseprogram for næringslivet i regionen som vil hjelpe dem med å se flere muligheter i egen virksomhet og i offentlig-privat samarbeid. Nå vil vi egentlig bare komme i gang, sier Thuve.

– En stor milepæl, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether

Må ta radikale grep

Store industriaktører i regionen, som Yara, Heidelberg Materials, Ineos/Innovyn og Eramet står bak veikartet og arbeidet med å skape en klimapositiv region.

Ole-Jacob Siljan er både fabrikkdirektør for Yara i Porsgrunn med regionens største utslipp, og styreleder i Powered by Telemark.

– Vi kan allerede i dag selge gjødsel som er produsert uten fossile råstoffer. Men vi har fortsatt over 90% av våre produkter som i dag har et fotavtrykk som krever radikale grep. På denne veien trenger vi både teknologi, politisk tilrettelegging og metodisk tilnærming som viser hvordan vi og våre industrinaboer jobber mot målene, sier han.

Kilde: Powered by Telemark

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.