Nyheter
Ina Giske vant Gullklypa for sitt arbeid mot forsøpling i 2023. Her på scenen med fylkesordfører Jon Askeland og Sjøhesten Hippo, kjent fra barnebøkene Giske har skrevet. Foto Max Emanuelson

Hun er vinner av årets Gullklype

Forfatter og ryddeentusiast får Hold Norge Rents pris.

Årets vinner av den gjeve prisen Gullklypa er godt kjent i lokalmiljøet på Sunnmøre og er en inspirasjon for andre gjennom arbeidet hun legger ned for en forsøplingsfri natur.

Under den årlige Hold Norge Rent-konferansen fikk Gullklypa-vinneren Ina Giske en sjekk på 50 000 kroner fra Ragn-Sells og Gullklypas flotte vandrepokal som er laget i samarbeid med Norwegian Trash og studenter fra Arkitekthøyskolen i Oslo. Prisen ble delt ut av fylkesordfører i Vestland, Jon Askeland.

Her er juryens begrunnelse:

«Ina har siden 2017 arbeidet med formidling, kunnskapsdeling og opprydding av marin forsøpling. Hun er godt kjent i lokalmiljøet på Sunnmøre og er en inspirasjon for andre gjennom arbeidet hun legger ned for en forsøplingsfri natur. Ina har et spesielt engasjement for formidling til barn og unge, og i 2019 ga hun ut barneboka «Sjøhesten Hippo og plasten i havet». Boka skal motivere barn og foreldre til å ta vare på havet og bli bevisst forsøplingsproblemet. Ina tar gjerne med seg Sjøhesten Hippo på ryddeaksjoner for å skape aktivitet og engasjement. I tillegg til formidling gjennom sitt forfatterskap, er Ina stadig å finne på ryddeaksjoner. Sammen med andre ryddeaktører, familie og alene med hundene sine har Ina ryddet tusenvis av kilo søppel de siste årene. Ina har en unik formidlingsevne overfor barn og unge, men hun er også blant annet en sentral bidragsyter inn i Nettverk Marin Forsøpling Møre og Romsdal, som er en arena for samarbeid mot forsøpling. Arbeidet til Ina blir også lagt merke til, og hun er stadig å se i både sosiale og tradisjonelle medier.»

Juryen avslutter sin begrunnelse med å konkludere at på bakgrunn av en imponerende, genuin og trofast innsats med frivillig opprydding mottar Ina Gullklypa 2023.

Det var en tydelig rørt vinner som i sin takketale på scenen erklærte at hun rydder med hjertet. Giske takket også frivillige over hele landet som står på hver dag.

– Det er ikke vår søppel, men det er vår klode. Jeg brenner for havet og naturen, og jobber hver dag for å engasjere alle generasjoner slik at vi kan stå sammen for å nå målet, forklarte en stolt vinner fra scenen.

Ina var en av fem finalister valgt blant 52 innsendte forslag. Juryen besto av Christina Koch (Naturvernforbundet Troms og Finnmark/Vårt Hav), Kari Bunes (styret i Hold Norge Rent/Emballasjeforeningen) og fjorårets Gullklypa-vinner Ruben Oddekalv (Norges Miljøvernforbund).

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.