Nyheter industri
Illustrasjonsfoto: Statnett

Lederskifte i Statnett

Konsernsjef i Statnett Hilde Tonne har i dag varslet styret om at hun ønsker å fratre sin stilling så snart en etterfølger er på plass.

– Etter over tre år som konsernsjef i Statnett, er jeg glad for å se at selskapet er godt i gang med å levere på strategien «Det Grønne Taktskiftet» vi etablerte i 2021. Det har vært noen intense år med stor omstilling av selskapet, og jeg har kommet frem til at det er et naturlig tidspunkt for meg å gi stafettpinnen videre, sier Hilde Tonne på Statnetts nettsider.

Hilde Tonne tok over som konsernsjef i mars 2021. Kort tid etter at hun begynte, opplevde Norge og Europa at det grønne skiftet satt fart og stor uro i energimarkedene i forbindelse med den russiske invasjonen i Ukraina. Dette preget et kraftsystem i endring – og stilte store krav til bygging og drift av strømnettet.

Flere nyansettelser (og avganger) får du i vår Nytt-om-navn-spalte

Det grønne taktskiftet er i gang

Under Tonnes ledelse etablerte Statnett i 2021 strategien «Det Grønne Taktskiftet», der selskapet har satt i verk flere tiltak for å øke tempoet i energi-omstillingen slik at Norge skal bli bedre rustet til å nå klimamålene. I Statnetts tilfelle handler det i stor grad om å sikre et robust nett som kan håndtere den store økningen i forbruk og elektrifisering.

– Det har vært utrolig givende og lærerikt å jobbe i Statnett, og jeg er stolt over arbeidet vi har gjort med å etablere og innarbeide en offensiv grønn strategi, sier Tonne.

– Sammen har vi etablert en ny helhetlig planlegging av kraftsystemet gjennom Områdeplanene, vi automatiserer balanseringen av kraftsystemet, og vi har igangsatt en rekke tiltak for å øke kapasiteten både i nytt og eksisterende nett. Dette har vært en fase med stor omstilling, og det er naturlig nå å gi andre muligheten til å ta dette arbeidet videre, sier hun videre.

Tonne vil fortsette i Statnett inntil konstituert eller ny konsernsjef er på plass. Det innebærer også at styret nå starter arbeidet med å finne hennes etterfølger.

Det norske gigantprosjektet har rykket nærmere

Får skryt

– Hilde har gjort en stor jobb for Statnett og med å forberede Norge og det norske kraftsystemet på den omstillingen som skal til for å møte klimautfordringene og for å sikre kraft til fremtidens industri, sier styreleder Nils Kristian Nakstad

– Jeg vil takke Hilde for det lederskapet hun har vist i en betydelig omstilling, og resultatene hun har oppnådd. Hilde vil fortsette som konsernsjef en tid fremover for å sikre kontinuitet når vi nå skal starte arbeidet med å finne hennes etterfølger, sier Nakstad.

Flere nyansettelser (og avganger) får du i vår Nytt-om-navn-spalte

— Vi får tilstrekkelig nettkapasitet!

Kilde: Statnett

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.