nytt-om-navn
Torbjørn Undeland er ny avdelingsdirektør for innovasjon og samfunnskontakt i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

– Vi kan ikke feile på driften

Torbjørn Undeland har hatt en bratt læringskurve i ny jobb som avdelingsdirektør for innovasjon og samfunnskontakt i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

52 år gamle Torbjørn Undeland har lagt bak seg en måned i jobben som avdelingsdirektør. Han overtok stillingen etter Marianne Holen, som har startet i ny jobb som kommunalsjef for miljø og samfun i Enebakk kommune.

Oslobyråden: – Store beslutninger skal tas på min vakt

Innovativ bransje

Undeland er utdannet siviløkonomi fra Norges handelshøyskole, NHH, og kommer sist fra jobben som direktør for tjenester og forvaltning i Bydel Vestre Aker.

– Å ta vare på miljøet og drive god og effektiv håndtering av avfall er en av de mest spennende samfunnsoppgavene vi har. Det er kritisk at vi videreutvikler gode og effektive rutiner for innsamling og håndtering av avfallet, slik at vi kan gjenbruke ressursene. Som samfunn står vi overfor store utfordringer og alle må drive mest mulig effektivt, også vi i avfallsbransjen. Det trigger meg, sier Undeland til Avfallsbransjen.no.

Den ferske avdelingsdirektøren har brukt de første ukene til å gjøre seg kjent i Renovasjons- og gjenvinningsetaten. Inn i jobben håper han å kunne bidra med sin kompetanse innen digitalisering og innovasjon. Undeland har tidligere arbeidet i konsulentselskapene Deloitte og EY (Ernst & Young). Han har også bakgrunn fra Direktoratet for økonomiforvaltning og Direktoratet for e-helse, og har nylig arbeidet med hvordan kunstig intelligens kan effektivisere helse- og omsorgstjenestene i kommunen.

– Jeg har jobbet mye med digitalisering. Om hvordan vi kan ta i bruk ny teknologi på en miljømessig bra måte. Avfallsbransjen er en innovativ bransje der det er stort fokus på å utnytte avfallet på en god måte. Det var en liten øyeåpner for meg, sier Undeland.

Osloplasten deles mellom Norsirk og Plastretur

Springsteen

Han har også latt seg imponere over det store og dedikerte apparatet som hver dag henter inn avfallet fra Oslos husstander.

– Jeg er imponert over den bevisstheten rundt hvor ekstremt viktig driften er. Vi kan ikke feile på driften. Det skiller denne bransjen fra andre sektorer. Der kan man ofte rydde opp i etterkant, men hos oss blir etterslepet tydelig og synlig for alle. Vi er veldig eksponert for feil og driftsstans. Så vi må levere på drift hver dag, samtidig som vi skal være innovative og fremtidsrettet, sier Undeland.

De ansatte i Renovasjons- og gjenvinningsetaten kan glede seg til neste personalfest. Torbjørn Undeland er nemlig frontfigur i Bruce Springsteen-tributebandet «The T Street Band».

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Målet med gebyrdifferensiering

Marianne Haugland, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

På tide å gi kundene en gulrot?

Toralf Igesund, Norwaste
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.