Nyheter
Pressebilde.

Neste i koreansk samarbeid om fornybar plast

Neste og det sørkoreanske kjemiselskapet Lotte Chemical innleder et strategisk samarbeid for å erstatte fossile ressurser med fornybare råvarer i produksjon av kjemikalier og plast.

Dette vil muliggjøre produkter og applikasjoner med lavere karbonavtrykk sammenlignet med de som produseres fra fossile ressurser, skriver Neste i en pressemelding.

Lover å kutte ned plastbruken

Fra emballasje til elektronikk

Samarbeidet vil innebære at Neste leverer fornybare Neste RE, en råvare for kjemikalier og plast, som er laget av 100 prosent fornybare råvarer. Lotte Chemical vil bruke Neste RE ved selskapets koreanske anlegg for å produsere ulike vanlige plasttyper. De kan brukes i flere applikasjoner og i forsyningskjeder for ulike produkter, fra emballasje til konstruksjon og fra tekstiler til elektronikk. Kvaliteten og ytelsen til sluttproduktene forblir uendret.

Med kjemikalier og plast fortsatt i stor grad avhengig av fossile ressurser, ser begge selskapene et presserende behov for å gå over til mer bærekraftige alternativer.

– Vi ser frem til å øke andelen fornybare løsninger i samarbeid med Lotte Chemical. Sammen kan vi bane vei for mer bærekraftige forsyningskjeder og lavere utslipp for et bredt spekter av sektorer og applikasjoner, sier Jeroen Verhoeven, Vice President Value Chain Development for fornybare polymerer og kjemikalier i Neste.

– Forbrenning hindrer plastgjenvinning

Hydrogen

Neste er verdens ledende produsent av bærekraftig jetdrivstoff og fornybar diesel og en pioner innen utvikling av fornybare og sirkulære råstoffløsninger for polymerer og kjemikalier.

Lotte Chemical ble grunnlagt i 1976 og er et ledende kjemisk selskap i Sør-Korea. Selskapet har som mål å oppnå fremtidsrettet verdivekst ved å ta ledelsen i fremtidens bærekraftige næringer. Lotte Chemicals forventes å levere 1,8 millioner tonn hydrogen innen 2035.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Vegen mot ei grønare framtid

Harald Nyland, Sunnfjord Miljøverk

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.