Nyheter
Årets bærekraftskonferanse holdes i Tønsberg 30. april

– Samarbeid er veien til bærekraftsmålene

Industriell symbiose er nøkkelordet for årets Bærekraftskonferanse.

Konsulentselskapet AFRY, NOAH, Holmestrand Næringsforening og Tønsberg og Færder Næringsforening står bak Bærekraftskonferansen som avholdes på Quality Hotel Tønsberg 30. april.

«Norsk industri står overfor store utfordringer og muligheter i det grønne skiftet. For å nå nasjonale og globale klimamål og forpliktelser er industrien nødt til å bidra til en helhetlig grønn, sirkulær og bærekraftig omstilling. Nøkkelbrikken for å lykkes med omstillingen er innovasjon og samarbeid på tvers av sektorer og landegrenser», skriver arrangørene på påmeldingssiden.

– For at morgendagens løsninger skal være bedre enn de vi har i dag, må nye mennesker og bedrifter møtes. Her er en gyllen mulighet til å bli kjent med de som satser og virkelig er med på reisen mot et mer bærekraftig samfunn for oss alle, sier bærekraftssjef i Afry og konferansearrangør Fredrik Hellström.

Enova støtter utredning og utnyttelse av spillvarme

Bærekraft må være lønnsomt

Dagskonferansen er den andre i rekken som samler aktører fra privat industri, offentlig forvaltning og konsulenter som arbeider med det grønne skiftet og bærekraft.

– Vi har et meget spennende og viktig program med blant annet foredragsholdere fra Norsk Gjenvinning, Vow, Carbon Centric, Denofa med flere. Her det snakk om samarbeid for å nå viktige bærekraftsmål (sustainability), men samtidig også viktig fokus på lønnsomhet. Disse hører sammen og må jobbe sammen for å fungere langsiktig i det grønne skiftet der industrien spiller en meget viktig rolle, sier Hellström.

Her kan du melde deg på Bærekraftskonferansen 2024.

– Jeg må også sitere en foredragsholder med «uangripelig bærekraftig produksjon av næringsmidler». Vi skal ikke ha noen green washing, fortsetter han.

– Innblandingskrav er eneste løsningen

Kobler bærekraftsmål

Blant foredragsholderne på årets konferanse er administrerende direktør Sverre Gotaas i Herøya Industripark, Postdoktor Fanny Hermundsdottir fra NTNU og «Avfallsadvokat» Einar Bratteng.

Fjorårets konferanse samlet omkring 100 deltakere. Da var temaet FNs bærekraftsmål 17, om samarbeid. I år har arrangørene lagt på bærekraftsmål 9 (Industri, innovasjon og infrastruktur).

– Programmet tar for seg industriell symbiose etablering av ny grønn industri i Norge, bærekraftig logistikk og ikke minst hvordan bærekraftig innovasjon kan brukes som konkurransefortrinn. Vårt mål er at konferansen skal engasjere, inspirere og motivere til å se mulighetene i en grønn retning, sier miljørådgiver Alexandra Roos Rassat i Afry.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.