Nyheter
Etter snø og kulde kommer vår og rydding. Foto: Kystverket

Det sikreste vårtegnet

Årets vårrydding skjer 16. mars.

Etter noen uker med heftig værkaos i store deler av landet, begynner kalenderen å hinte om at det går mot lysere tider. Men samtidig før vårblomstene, dukker vinterens forsøpling opp når snøen smelter.

Hold Norge Rent arrangerer sin årlige vårdugnad lørdag 16. mars. Vårryddedagen skal bidra med å fjerne forsøplingen før ferdselsforbudet trer i kraft en måned senere.

«Under Vårryddedagen bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur», skiver Hold Norge Rent på sine nettsider.

Siden deler av landet fortsatt sliter med snø og is i midten av mars, konsentreres vårryddedagen om Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Rogaland.

De som ikke får ryddet strender og natur i mars, får en ny mulighet til å bidra 4. mai. Da arrangeres «Byryddedagen». Det er godt dokumentert at søppel fra land er den største kilden til forsøpling av elver og kystlinjer.

«I byer og tettsteder innenlands kan søppel forsvinne fra gateplan, for eksempel med overvannet, ned i kumlokk og videre direkte ut i nærliggende elver. Og med elvene reiser søppelet videre til havet», skriver Hold Norge Rent.

Den årlige Strandryddeuka arrangeres fra 13. til 22. september.

 

 

 

 

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.