Nyheter
Renovatørene har tunge dager på jobb i snøværet. Foto: Renovasjons- og gjenvinningsetaten

– Vi henter avfallet så fort vi kan

Renovasjons- og gjenvinningsetaten ber Oslo-innbyggerne om hjelp i snøværet.

Etter effektiv kjøring forrige uke, inkludert innsamling lørdag 13. januar, er noe av etterslepet fra årets to første uker hentet inn. Men innsamlingen går fortsatt saktere enn normalt på grunn av kjøreforholdene, og det er dessverre fortsatt forsinkelser.

Ennå er det skarpe brøytekanter og dårlig fremkommelighet flere steder i byen. Det kan også være glatt både på veiene og fortauene, og mange avfallsbeholdere er nedsnødd.

Snøværet skaper innsamlingsutfordringer

Ber innbyggerne måke

– Vi henter avfallet så fort vi kan, det kan alle stole på. Men folk må fortsatt være forberedt på at vi ikke kommer til den faste hentedagen så lenge det er så krevende forhold. Samtidig minner vi om hvor viktig det er å måke rundt beholderne sine og strø hvis det er glatt. Fjern snø også fra toppen av beholderne, sier Erik Helset, avdelingsdirektør for innsamlingsavdelingen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Det gjelder ikke bare de som bor i enebolig, men også i sameier og borettslag, hvor man gjerne har store, felles beholdere eller containere.

– Gårdeiere og vaktmestere kan ha et særlig ansvar der, med tanke på å fjerne snø fra småveier og fortauskanter. Det er et slit å slepe store beholdere over brøytekanter. Renovatørene må ha plass til å gjøre jobben sin. Sammen kan vi unngå unødvendige forsinkelser, fortsetter Helset.

Klarer ikke å levere nok biogass til renovasjonsbilene

Utfordrende dager

For å gi en bedre beredskap i den daglige driften, har etaten leid inn ekstra biler med mannskap i en kort periode.

– Vi jobber hardt og gjør både små og store grep for å hente avfallet over hele byen. Renovatørene våre gjør en fantastisk jobb i en vanskelig periode. Og med en værmelding som melder om mer snø og kalde dager fremover, blir det fortsatt utfordrende, avslutter Erik Helset.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.