Sirkulære stemmer
Administrerende direktør Runar Bålsrud i Avfall Norge.

Gjenvinningsbransjen står sterkest samlet

Samfunnet står foran store endringer som skaper både utfordringer og muligheter for gjenvinningsbransjen. Da ligger det en stor styrke i å opptre samlet for å få gjennomslag for gode rammevilkår.

Avfall Norge representerer alle deler av verdikjeden for avfallsbehandling, både offentlige og private aktører. Det gir oss en unik posisjon som en pådriver for bedre rammebetingelser for bransjen som helhet, og på tvers av oppgaver og oppdrag.

At Avfall Norge ikke er i stand til å kjempe for enkeltmedlemmer eller medlemsgrupper, er feil.

Avfall Norge har i tre år kjempet mot en avgift på avfallsforbrenning fordi vi mener at denne ikke virker etter formålet, som er en reduksjon i klimagassutslippene. I 2020 fikk vi sammen med andre interesseorganisasjoner stoppet innføringen av en slik avgift, men den ble foreslått på nytt og innført i 2022.

Selv om regjeringen også fastslår at avgiften har liten effekt i Grønn bok, er det delte meninger blant våre medlemmer om det er formålstjenlig å markere seg som en så sterk motstander av en klimaavgift.

Allikevel velger man å stå samlet som bransje for å endre tiltak som ikke virker, og arbeide for tiltak som har bedre effekt.

Kunnskapsdeling, kompetanseheving og erfaringsutveksling blant medlemmene våre er viktig for å skape gode rammevilkår for effektive og lønnsomme forretningsmodeller. Blant politikerne som tar beslutningene som skal gjøre oss til et bærekraftig samfunn, er denne kunnskapen etterspurt og lett tilgjengelig via Avfall Norge.

De vet at vi representerer hele bransjen, og at våre innspill dermed tar høyde for mange aspekter i verdikjeden. I noen tilfeller er det riktig å kjempe for enkeltsaker som påvirker deler av verdikjeden, i de fleste tilfeller er det bedre å jobbe for hva som gavner bransjen som helhet.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.