Nyheter
Foto: Swedish Plastic Recycling.

Finsk plastemballasje skal resirkuleres i Motala

Swedish Plastic Recycling har inngått en avtale med Suomen Pakkaustuottajat Oy (finske emballasjeprodusenter AB) om å sortere og resirkulere finsk plastemballasje på Site Zero i Motala.

Avtalen strekker seg fra 1. januar 2024 til 2027 og gjelder det meste av innsamlet plastemballasje fra finske husholdninger, skriver Swedish Plastic Recycling i en pressemelding.

Mattias Philipsson, administrerende direktør i Swedish Plastic Recycling.

— Det er ekstremt gøy at Suomen Pakkaustuottajat velger Swedish Plastic Recycling i tøff internasjonal konkurranse. Det er et bevis på at svensk miljøteknologi er ledende og at vårt gjenvinningssystem tilbyr det produsentkundene etterspør, både for å oppfylle produsentansvar og redusere klimapåvirkningen, sier Mattias Philipsson, administrerende direktør i Swedish Plastic Recycling.

— Vi har undersøkt markedet og Swedish Plastic Recycling er den aktøren som tilbyr den mest ressurseffektive gjenvinningen, med full sporbarhet gjennom hele kjeden. De har høy sorteringseffektivitet og kan sortere ut og resirkulere de fleste typer plast på markedet. Vi verdsetter også deres fokus på sirkularitet, redusert klimapåvirkning og sluttproduktet: en høykvalitets resirkulert plastråvare, sier Pekka Tommola, administrerende direktør Suomen Pakkaustuottajat.

Bygger plastgjenvinningsanlegg til 100 millioner

Site Zero vil bli innviet i november

I november innvies Swedish Plastic Recyclings nye sorterings- og gjenvinningsanlegg Site Zero, som blir verdens største og mest avanserte. Kapasiteten dobles, mer plastemballasje kan sorteres ut og tre ganger så mange typer plast kan resirkuleres.

— Med Site Zero har vi kapasitet til å motta mer plastemballasje enn det som i dag samles inn i Sverige. Det betyr at vi kan tilby vår sirkulære resirkulering til flere land som ønsker å være med på å drive den sirkulære økonomien og redusere klimabelastningen fra plastemballasje, sier Mattias Philipsson.

Norsk selskap skal gjenvinne islandske kjøleskap i Sverige

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.