hydrogenfolk industri
I dagens sommerspalte møter du Øyvind Dale fra Hyds. Foto: Privat

#Sommerspalte 2023:

— Åpningen av produksjonsanlegget på Stord er høydepunktet så langt

Nå gleder vi oss til å utvikle organisasjon og selskap videre og kunne presentere flere prosjekter og samarbeid, sier Øyvind Dale fra HYDS.

#1. Vi er nå halvveis i 2023: Hvis du skal trekke frem minst ett høydepunkt (gjerne flere) så langt: Hva har vært det viktigste for din virksomhet det siste halvåret?

Det er enkelt- åpningen av produksjonsanlegget på Stord.

Antall deltagere på åpningsarrangementet, både fra inn og utland, tolker jeg som at interessen for grønt hydrogen er stor og stigende.

Videre er HYDS i en vekstfase og vi ser at vi tiltrekker oss spennende kompetanse, selv i et stramt arbeidsmarked, som ønsker å være med på å utvikle hydrogenbaserte nullutslippsløsninger.

Se bildene fra åpningen av Stord Hydrogen!

#2. Sommerferien går fort. Hva ser du mest frem til det neste halvåret?

Videre utvikling av organisasjonen og selskapet, videre samarbeid med eksisterende partnere, samt presentasjon av nye prosjekter og nye samarbeid.

Blir en bra avslutting av 2023 tenker jeg!

#3. Det har vært mye snakk om differansekontrakter, og det meste tyder på at vi nærmer oss en avklaring denne høsten - med virkning fra 2024. Hva vil det eventuelt si for din virksomhet, og er det andre tiltak du ønsker å trekke frem?

Differansekontrakter vil gi nødvendig forutsigbarhet i hele verdikjeden, bidra til og gjøre risikobilde håndterbart og mulig utvikle nye forbruker.

Kunne det blandes inn et virkemiddel som bidrar på CAPEX siden, gjerne i en korter periode framover, så vil hydrogen bli den foretrukne nullutslipps energibærer fort

Ganske enkelt egentlig, legg grunnen til rette og la aktørene utvikle en framtidig norsk industriaktivitet basert på nasjonens naturlig fortrinn. Utfordringen er hermed gitt til våre folkevalgte: Bli enige og få det i gang. Livet er kort, få det gjort!!

Westgass Hydrogen og HYDS har blitt enige

#4. I fjor var det høye strømpriser, i år har vi lav kronekurs. Har det påvirket dere så langt?

Ja, er vel det enkle svaret.

Mye innkjøp er gjort i utenlandsk valuta og det slår negativt ut i prosjektene. Men vi har sammen med kunder og leverandører gjort tiltak som begrenser konsekvensene, og er på ytterligere tiltak dersom situasjon vedvarer.

Men det er en utfordring, det er det!

#5. Sommerferien nærmer seg, og med tidenes svakeste kronekurs blir utenlandsferien dyr. Hvor tilbringer du årets sommerferie?

Første del skal tilbringes i Danmark, kjøre litt rundt for så og avslutt med Coldplay konsert i København. Resten av sommerferien blir på hytta med storfamilien, samme mål som i fjor få sett opp et hus over sagbruket.

Øyvind Dale. Foto: Privat

#6. Hvis du får kollegaer på besøk i sommer: Hva vil stå på menyen?
Med god hjelp fra Reidunn så ville det blitt servert et fantastisk måltid med råvarer fra fjorden med dessert fra hagen, og tilhørende god drikke!

God summar alle sammen.

Trykk her for å se alle deltagerne i vår #Sommerspalte 2023

PS: Også fjorårets sommerspalte var populær, du finner alle deltagerne fra 2022 her!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Målet med gebyrdifferensiering

Marianne Haugland, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

På tide å gi kundene en gulrot?

Toralf Igesund, Norwaste
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.