Nyheter
Morten Eriksen er formann hos BIR Nyverdi

– Ganske spenstig

I dag møter vi Morten Eriksen i BIR Nyverdi i sommerspalten.

Renovatører og ansatte på gjenbruksstasjonene er avfalls- og gjenvinningssektorens hverdagshelter. I sommer tar vi en prat med noen av dem.

Hva er det rareste du har funnet i avfallet/mottatt på gjenbruksstasjonen?

Det rareste jeg har funnet i avfallet er vanskelig å si. Det kommer jammen meg mye rart, men en lastebilmotor i containeren for trevirke syns jeg er ganske spenstig.

Synes du folk er flinke til å kildesortere?

Jeg syns det har vært en stor trend endring de siste årene at folk blir stadig mer bevisst på å sortere riktig. Dette har vi merket veldig på papp, plast og farlig avfall. Vi merker og en endring i folks tankesett om ombruksvarer. Denne trenden er utelukkende positiv i det samfunnet vi lever i.

Brann er en av de mest alvorlige temaene i bransjen og noe det er stort fokus på. Har du opplevd brann på jobben ? Er du redd for brann?

Ja, vi har hatt en kraftig brann i metallcontainer. Her var det mest sannsynlig et batteri som hadde antent. Det var ganske dramatisk fordi vi ikke kjente til innholdet i den aktuelle containeren, og det kan bli farlig dersom det er gasstanker etc der. Vi har også hatt branntilløp i restavfall og et batteri som var levert som farlig avfall, men det eskalerte ikke. Brann er det vi i bransjen er mest redde for, spesielt om det skulle bli brann på farlig avfallsavdelingen. Det kan fort bli farlig. Derfor har vi på vår stasjon et tett samarbeid med det lokale brannvesen og de gjennomfører jevnlig øvelser hos oss.

Hva skal du i sommer?

I sommer blir det en tur ned til Kristiansand siden vi har familie der. Det blir også en tur til Danmark. Det er sikkert ikke det lureste med tanke på kronekursen, men sånn ble det.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

Den beste sommermaten er uten tvil en skikkelig biffburger på grillen, og her skal det selvfølgelig grilles med kull!! Beste sommerdrikken er en god kald pils, men Pepsi Max fungerer og godt.

Her møter du andre #Sommerhelter2023

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Kall en spade en spade

Anja Ronesen, RENAS AS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.