Nyheter

Bård Olav Sugustad ny sjef i ReMidt

-Jeg ønsker framfor alt å bidra til at medarbeiderne i ReMidt skal få brukt sitt potensial både faglig og kollegialt. Det er et viktig fundament for at selskapet skal nå sine ambisiøse mål, sier den nye toppsjefen i ReMidt, som tiltrer 1.oktober.

Fra Midt-Norge kom det tips om at ReMidt hadde ansatt ny toppsjef for det interkommunale selskapet som henter avfallet til de 130.000 innbyggerne i 17 kommuner omtrent midt i landet. På telefonen ringer det knapt tre signaler før svar og vi skyter løs:

-Gratulerer med ny jobb som du tiltrer 1.oktober. Hva var årsaken til at du valgte lederjobben i Remidt?

– ReMidt er jo en viktig aktør både i forhold til det grønne skiftet og skal samtidig yte gode tjenester for innbyggere og hytteeiere i Midt-Norge. Selskapet fremstår med en innovativ vilje og tydelige ambisjoner om å lede an i arbeidet for å nå både interne mål og målsettinger som myndigheter har satt i forhold til gjenvinning. Å få mulighet til å lede en slik organisasjon tiltalte meg og var årsaken til at jeg søkte stillingen i ReMidt.

Hva vil du tilføre Remidt?

– Først og fremst en bred og variert erfaring både som konsulent i Maintech AS, gjennom ulike roller i Nidar AS og de siste årene som teknisk sjef i Cinderella Eco Group. Gjennom karrieren har det vært mye fokus på å skape maksimal verdi med de ressursene som er tilgjengelige, både materielt og menneskelig. Det viser seg alltid at potensialet er stort. Jeg ønsker framfor alt å bidra til at medarbeiderne i ReMidt skal få brukt sitt potensial både faglig og kollegialt. Det er et viktig fundament for at selskapet skal nå sine ambisiøse mål.

Avfallsmarkedet skal øke materialgjenvinningsgraden med nesten 20% opp til 65% i 2035 – hva blir ditt bidrag til dette arbeidet?

– Heldigvis er det ikke slik at renovasjonsselskapene hver for seg skal løse dette. Samarbeid om å utvikle løsninger er avgjørende for å kunne nå målsettingen om 65 % materialgjenvinningsgrad i 2035. Som selskap skal vi være en pådriver for utvikling og vi skal dele kunnskap og erfaringer med tilsvarende selskap som ønsker å lære. Dette er en næring hvor åpenhet om løsninger og erfaringer er helt naturlig. Som selskap skal vi bidra der vi kan og der det er naturlig å bidra.

Det store prosjektet for Remidt blir jo deltagelsen i sorteringsprosjektet SESAM. Har du noen tanker rundt dette?

– Skal innrømme at jeg ikke har rukket å sette meg grundig inn i dette prosjektet og mine tanker vil derfor baseres på et meget tynt grunnlag. Det konkrete prosjektet kan jeg derfor ikke si så mye om. Men selve ideen med å hente fraksjoner fra restavfallet som igjen kan resirkuleres er jo god, og kan absolutt være et viktig bidrag til å nå målet om materialgjenvinningsgrad på 65 %.

Sommer og ferietider – hva gjør du i sommer?

–  Vi har stort sett vært ganske dårlige på ferieplanlegging, men høydepunktet i sommer blir nok bryllupet til datter og svigersønn. Så blir det nok en tur, muligens til Stockholmsskjærgården hvor jeg aldri har vært, men lenge kunne tenkt meg å besøke. Og som alltid, så er det noen prosjekter som venter både hjemme og på hytta.

Og med det  takker vi den tiltredende ReMidt-sjefen for praten, ønsker riktig god sommer og ser frem til å høre mer fra selskapet og landsdelen som er kjent for å være så flinke til å samarbeide.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Målet med gebyrdifferensiering

Marianne Haugland, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs

På tide å gi kundene en gulrot?

Toralf Igesund, Norwaste
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.