Nyheter
Foto: Wanda.

Krisen setter fart på den sirkulære økonomien

Husholdningenes forverrede økonomi ser ut til å ha økt ambisjonen om gjenbruk. En rapport fra teknologi- og logistikkselskapet Wanda viser at seks av ti svensker har kjøpt eller solgt noe brukt det siste året.

Halvparten av de spurte i undersøkelsen, som er utført av YouGov, har vurdert tiltak for å bedre sin økonomiske situasjon. Kjøp og salg av brukt og redusert forbruk dominerer blant tiltakene.

Barnefamilier, yngre og kvinner er mest positive til sirkulære tjenester. Av de spurte oppgir 6 av 10 at de har kjøpt eller solgt noe brukt det siste året, tilsvarende tall for småbarnsfamilier er 8 av 10. Litt over halvparten, 57 prosent, oppgir at de vurderer å kjøpe og selge brukt som løsning. For de mest positive, småbarnsfamilier, er det 67 prosent.

Høykvalitetsprodukter er i stor grad reparerbare og 36 prosent oppgir reparasjon av eksisterende varer som noe de anser for å forbedre sin økonomiske situasjon.

Tre fjerdedeler kan vurdere å redusere forbruket for å bedre økonomien og 4 av 5 kvinner har vurdert å gjøre det.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen ble utført av YouGov på vegne av Global Storage Solutions, Wanda og Circular Norway i perioden 24.–28. mai 2023. I overkant av 1000 personer over hele Sverige har svart på undersøkelsen.

Om Wanda

Wanda er et teknologi- og logistikkselskap grunnlagt «for å gi folk i byer enklere og mer fleksibel tilgang til plass, samtidig som det gjør det enkelt å bruke tingene vi allerede har på en smartere måte». Bedriften henter og leverer hjemme hos kunden og bruker også sin logistikkplattform for å gjøre det mulig å vedlikeholde, reparere og dele kundenes ting.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Vegen mot ei grønare framtid

Harald Nyland, Sunnfjord Miljøverk

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.