Nyheter
Carl Pedersen fra Hold Norge Rent, og administrerende direktør i Diplom-Is Martin Kjekshus. Foto: Anne-Lene Molland/Diplom-Is

Utfordrer næringslivet til ryddedugnad

Diplom-Is går i bresjen for opprydding etter langhelgen.

Det settes til livs rundt 3 millioner iskrem på nasjonaldagen, og med en påfølgende langhelg tar vi nå fatt på tidenes blåmandag – også når det gjelder forsøpling. Diplom-Is har derfor utfordret næringslivet til ryddeaksjon, og i dag stiller hele 15 bedrifter på ryddedugnaden.

Mens folk gjør seg klare for hverdag, ryddes det etter festen over det ganske land. I år som i fjor har feiringen av nasjonaldagen, men også langhelgen, satt sine spor.

På St. Hanshaugen i Oslo går administrerende direktør Martin Kjekshus og flere ivrige Diplom-Is medarbeidere rundt og samler opp ispinner, skjeer, emballasje og annet avfall som har kommet på avveie de siste dagene.

– Vi har akkurat startet, men det er nok å ta av. I fjor ryddet vi over 300 kg til sammen, så vi er spente på hvor mye vi finner i år, sier Kjekshus.

Det var i 2022 at en medarbeider i Diplom-Is kom på ideen at selskapet burde rydde etter 17. mai.

– 17. mai er den dagen i året hvor det spises desidert mest is. Vi vet at det betyr store mengder emballasje, ispinner, teskjeer og annet avfall, og har derfor bestemt oss for å gjøre så godt vi kan for å rydde opp etterpå. I år falt 18. mai på en helligdag og da var det ikke praktisk mulig å gjennomføre for oss, så i år ble det rydding etter langhelgen i stedet, sier Kjekshus.

Diplom-Is tar plastløftet

LinkedIn-stafett

Gjennom LinkedIn utfordret en av landets største iskremprodusenter Ringnes og Narvesen til å være med på ryddejobben, og oppfordret de til å sende stafettpinnen videre.

– Vi ønsket å sette i gang en dugnad og å få med så mange som mulig på ryddejobben, sier Kjekshus.

Både Narvesen og Ringnes tok utfordringen på strak arm, og etter hvert har også aktører som Orkla Confectionery & Snacks, Mars, Hansa Borg bryggeri og Tine latt seg inspirere til å bli med. Hele 15 bedrifter har utfordret hverandre, og er i dag ute og plukker søppel.

 

Hjelp fra Hold Norge Rent

Iskremprodusenten har alliert seg med Hold Norge Rent, som er eksperter på ryddeoperasjoner.

– Vi har fått veldig god hjelp av Hold Norge Rent, og synes det er skikkelig stas at så mange store og små aktører har blitt med å rydde etter festen. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Kjekshus.

Diplom-Is stiller med flere ryddelag i Nittedal, Lillestrøm, Oslo, Bunes, Bergen, Stavanger, Trondheim og Harstad. I tillegg blir Diplom-Is-medarbeidere i resten av landet utstyrt med ryddeutstyr, og sjåførene deres er også klare til å rydde underveis på sine ruter.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.