Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Nyheter
Carl Pedersen fra Hold Norge Rent, og administrerende direktør i Diplom-Is Martin Kjekshus. Foto: Anne-Lene Molland/Diplom-Is

Utfordrer næringslivet til ryddedugnad

Diplom-Is går i bresjen for opprydding etter langhelgen.

Det settes til livs rundt 3 millioner iskrem på nasjonaldagen, og med en påfølgende langhelg tar vi nå fatt på tidenes blåmandag – også når det gjelder forsøpling. Diplom-Is har derfor utfordret næringslivet til ryddeaksjon, og i dag stiller hele 15 bedrifter på ryddedugnaden.

Mens folk gjør seg klare for hverdag, ryddes det etter festen over det ganske land. I år som i fjor har feiringen av nasjonaldagen, men også langhelgen, satt sine spor.

På St. Hanshaugen i Oslo går administrerende direktør Martin Kjekshus og flere ivrige Diplom-Is medarbeidere rundt og samler opp ispinner, skjeer, emballasje og annet avfall som har kommet på avveie de siste dagene.

– Vi har akkurat startet, men det er nok å ta av. I fjor ryddet vi over 300 kg til sammen, så vi er spente på hvor mye vi finner i år, sier Kjekshus.

Det var i 2022 at en medarbeider i Diplom-Is kom på ideen at selskapet burde rydde etter 17. mai.

– 17. mai er den dagen i året hvor det spises desidert mest is. Vi vet at det betyr store mengder emballasje, ispinner, teskjeer og annet avfall, og har derfor bestemt oss for å gjøre så godt vi kan for å rydde opp etterpå. I år falt 18. mai på en helligdag og da var det ikke praktisk mulig å gjennomføre for oss, så i år ble det rydding etter langhelgen i stedet, sier Kjekshus.

LinkedIn-stafett

Gjennom LinkedIn utfordret en av landets største iskremprodusenter Ringnes og Narvesen til å være med på ryddejobben, og oppfordret de til å sende stafettpinnen videre.

– Vi ønsket å sette i gang en dugnad og å få med så mange som mulig på ryddejobben, sier Kjekshus.

Både Narvesen og Ringnes tok utfordringen på strak arm, og etter hvert har også aktører som Orkla Confectionery & Snacks, Mars, Hansa Borg bryggeri og Tine latt seg inspirere til å bli med. Hele 15 bedrifter har utfordret hverandre, og er i dag ute og plukker søppel.

 

Hjelp fra Hold Norge Rent

Iskremprodusenten har alliert seg med Hold Norge Rent, som er eksperter på ryddeoperasjoner.

– Vi har fått veldig god hjelp av Hold Norge Rent, og synes det er skikkelig stas at så mange store og små aktører har blitt med å rydde etter festen. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Kjekshus.

Diplom-Is stiller med flere ryddelag i Nittedal, Lillestrøm, Oslo, Bunes, Bergen, Stavanger, Trondheim og Harstad. I tillegg blir Diplom-Is-medarbeidere i resten av landet utstyrt med ryddeutstyr, og sjåførene deres er også klare til å rydde underveis på sine ruter.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.