Nyheter
Den store sirkulærkonferansen 2023 arrangeres i Asker kulturhus 24. mai

Disse møter du på Den store sirkulærkonferansen

Råmaterialer, sirkulære verdikjeder, produsentansvar og finans står på agendaen i Asker kulturhus.

24. mai er det duket for den tredje utgaven av Den store sirkulærkonferansen. Årets konferanse arrangeres i samarbeid med Asker kommune på Asker kulturhus.

Mingling og utstilling

– Vi gleder oss over å kunne vise frem mange gode eksempler på sirkulærøkonomi i praksis – fra det lokale til det globale. Det er også utrolig kjekt å jobbe med Asker kommune som virkelig setter sirkularitet i fokus, og virkelig bidrar til en flott konferanse, sier konferansier Nathalia Mathisen fra Norsk senter for sirkulærøkonomi(NCCE).

NCCE står sammen med Circular Norway og Cnytt bak Den store sirkulærkonferansen.

Her kan du melde deg på Den store sirkulærkonferansen 2023.

Mens de to foregående konferansene i stor grad har vært digitale, vil årets konferanse ha plass til 400 deltakere fysisk tilstede i Asker kulturhus. Det åpner for både rundbordskonferanse og utstilling.

I lunsjen vil utvalgte gründere i RE:USE sitt inkubatorprogram presentere sirkulære ideer for de besøkende på konferansen. Det vil også bli mulighet for å diskutere med RE:USE om å delta på senere program/aktiviteter

Asker blir vertskap for Den store sirkulærkonferansen

40 foredragsholdere

– Ved å være vertskap for Den store sirkulærkonferansen ønsker vi å inspirere bedrifter og andre kommuner til å fremskynde omstillingen til sirkulærøkonomi, sier Lene Conradi, ordfører i Asker kommune.

Den store sirkulærkonferansen er delt inn i åtte bolker, med innledning fra over 40 foredagsholdere og påfølgende paneldebatter.

Årets program presenterer de gode sirkulære løsningene som også sikrer kutt i klimagassutslipp, bevarer natur og reduserer uttak av råmaterialer. Her løftes beste sirkulære praksis innenfor industri, gjenvinning, ombruk, finans og omstilling av kommuner, skriver konferansen på sine nettsider.

Blant foreleserne kommer blant annet:
NHO-sjef Ole Erik Almlid for å snakke om hvordan industri og næringsliv lykkes med en sirkulær omstilling
Seksjonsleder Hege Rooth Olbergsveen i Miljødirektoratet skal gjennomgå EUs arbeid med sirkulærøkonomi
Konsernsjef Tove Andersen i Tomra skal fortelle hvordan det norske panteselskapet har utviklet seg til å bli en internasjonal aktør innen reduksjon av matsvinn og urban gruvedrift
SINTEF-sjef Alexandra Bech Gjørv kommer for å snakke om forskning og erstatningsmaterialer, mens administrerende direktør Bjørn Arild Thon i RENAS vil fokusere på norsk sårbarhet for kritiske råmaterialer.

Vil løfte frem de som fremmer sirkulære løsninger

Pris, fest og bedriftsbesøk

Andre forelesere er Asker-ordfører Lene Conradi, Cambi-grunnlegger Per Lillebø, CEO Per Are Hellebust i Silva Green Fuel, Ingrid Guddal fra Hydro, Carl Hansson fra N2Applied og Desiree Hagman som er senterleder for Omigjen ombrukssenter.

Den store sirkulærkonferansen i Asker kulturhus avsluttes klokken 16.00 med utdelingen av Årets sirkulære bedrift. Fristen for å nominere kandidater til prisen er 16.mai

Etter konferansen holdes det festmiddag i Asker kulturhus og dagen etter inviteres det til bedriftsbesøk hos fjorårsvinner Bergans, Silva Green Fuel og Omigjen ombrukssenter.

 

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.