Leder
Denne uken ble det klart at energiselskapet Shell kjøper danske Nature Energy for 20 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Photographic Services, Shell International Limited.

Nå kommer de store

Med energigantenes interesse for biogass ligger det an til et taktskifte i industrien.

Mandag ble det kjent at Shell, olje- og gasskjempen som nå best liker å titulere seg som energiselskap, kjøper opp den danske biogassprodusenten Nature Energy for 20 milliarder kroner. Tidligere i høst kjøpte bp den amerikanske biogassprodusenten Archaea for 44 milliarder.

En markedsanalytiker Biogassbransjen.no har snakket med, Hans Gunnar Nåvik i Arctic Securities, ser dette som en bekreftelse på det momentum bioenergi nå har. Han mener det er logisk at nettopp disse selskapene går inn i biogass, siden de har flere tiårs erfaring med gassproduksjon. Samtidig hjelper det selskapene å redusere sitt karbonavtrykk.

I november kjøpte Chevron den amerikanske biogassdistributøren Beyond6. Det franske oljeselskapet TotalEnergies – et av de fire største i verden sammen med bl.a. Shell og bp – kjøpte i fjor Fonroche Biogaz, som er markedsledende på produksjon av biogass i Frankrike.

Elementer av grønnvasking? Kanskje. Men det viser først og fremst at kapitalsterke bedrifter nå ser biogass som en realistisk inntektskilde.

Biogass er i vinden som aldri før internasjonalt. Så går det kanskje an å spørre seg når Equinor og/eller norske myndigheter skal komme på banen.

– En god nyhet for europeisk biogassbransje

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.