Leder
Hva skal til for å sikre finansiering til grønne prosjekter? . Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank(CC BY-ND 2.0)

Slik skaffer du grønne penger når børsinvestorene svikter

Ny artikkelserie om hvordan grønne gründerselskaper skaffer penger

Saga Pure er et selskap som investerer i fornybar virksomhet. Nå skal det opprette et nytt investeringsselskap som skal investere i «distressed assets»- bedrifter i krise. Saga Pure kontrolleres av Øystein Stray Spetalen, som også sitter i styret. Investoren uttalte på Investordagen på fasjonable Grand i Oslo for noen dager siden at han solgt mye av det «grønne sølet», som han hadde investert i.

Nå er det altså tid for å tjene penger på selskaper som går tomme for penger fordi børsens bjellesauer skalker lukene. Og åpner dem på gløtt mot solid risikopremie.

For oss som har hengt med noen år, husker vi finansieringsselskapet NEVI som hjalp japper å kjøpe litt for dyre biler på 80-tallet. Da økonomien gikk nedenom, etablerte NEVI et datterselskap i kjelleren på Økern med det klingende navnet IVEN. Her solgte man unna biler og annet som NEVI fikk i retur fra blakke japper.

Tjene penger i oppgangstider – og tjene penger i motgangstider.

Slik er det ikke for gründere som bygger selskapene bjellesauene gjør kuler i. Gründerne og småaksjonærer sitter låst i selskapene og må la seg vanne ut. I slike tider må det være sånn, mener enkelte investorer.

Men, det finnes grønne selskaper som skaper annerledes finansvåpen i kampen for eksistensen. Kreativiteten kjenner ingen grenser, når alternativene er å være «distressed assets».

Første sak i denne temaserien er saken om Norsep som skal hente penger gjennom folkefinansiering. Vi skal høre mer om dem senere.

Disse sakene legger vi utenfor betalingsmur, slik at de fritt kan deles i sosiale medier og være til nytte for både investorer og selskapene selv.

Vi tar gjerne imot tips om jakten på «grønne penger»!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.