Nyheter
Illustrasjon av det nye forbrenningsanlegget, som er det høye bygget i midten. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio.

PEAB vant storkontrakt på Senja

Forbrenningsanlegget skal stå klart i 2024.

Dagens avfallsanlegg på Finnsnes ble bygget i 1983 og kan ikke lenger håndtere alt avfallet fra de seks eierkommunene. Derfor ønsker Senja Avfall IKS å bygge et nytt anlegg, med en årlig kapasitet på 16.000 tonn.

– Vi har et avfallsoverskudd i dag som vi må transportere vekk, enten til Tromsø eller til Sverige, fordi vi ikke har kapasitet til å håndtere det.. Et større og moderne anlegg vil redusere utslippene og gi mindre klimabelastning i form av transport, sa administrerende direktør Tor-Helge Sørensen i Senja Avfall IKS til Avfallsbransjen.no i august i fjor.

Nå har det interkommuanle selskapet signert byggekontrakt med Peab Bjørn Bygg.

— Dårlig musikk å sende avfallet vekk 

Samfunnsløft

– For oss som entreprenør er det interessant å jobbe med et industriprosjekt av denne størrelsen. Vi gleder oss til å komme i gang med jobben og finne gode, varige løsninger sammen med byggherren. Prosjektet vil gi miljøgevinst for Nord-Norge, så det er perfekt for oss å være med på dette, sier administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.

Anlegget skal levere energi til det lokale fjernvarmenettet og elektrisk kraft. Kontrakten omfatter en administrasjonsfløy, en avfallshall og en prosesshall i betong. Totalt vil det nye anlegget få et bruksareal på 2.600 kvadratmeter. Kostnaden er estimert til 118 millioner kroner, eksklusiv merverdiavgift.

– Vi er stolte over å kunne bidra til mer effektiv energiproduksjon og at Senja Avfall tar en enda mer aktiv rolle i det grønne skiftet, sier Hansen. Han gleder seg over et byggeprosjekt som gir stabil ordreinngang og kontinuitet i oppdrag for selskapets ansatte, sier distrikssjef Lars Helge Hansen i Peab Bjørn Bygg i Midt-Troms.

Hansen blir prosjektleder for arbeidet som starter nå i november. Anlegget skal stå ferdig til bruk i mai 2024.

Trenger mer varme

De siste årene har fjernvarmenettet i Finnsnesområdet koblet på flere næringsbygg og offentlige virksomheter. Dagens forbrenningsanlegg har derfor for liten kapasitet til å produsere varme i nettet.

– Det nye forbrenningsanlegget vil dekke fremtidens behov for lokal oppvarmingsenergi. Det vil også produsere betydelig mer energi i form av elkraft enn det vi leverer i dag, sier administrerende direktør Tor-Helge Sørensen i Senja Avfall.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Er biogassindustrien gode nok på sikkerhet?

Cecilie Drange, Sandcatch Solutions

— Løsningen for Oslos kollektivtrafikk er ikke diesel

Oddvar Røyset, Norsk Hydrogenbilforening
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.