Nyheter
Illustrasjon av det nye forbrenningsanlegget, som er det høye bygget i midten. Illustrasjon: Trollvegg Arkitektstudio.

PEAB vant storkontrakt på Senja

Forbrenningsanlegget skal stå klart i 2024.

Dagens avfallsanlegg på Finnsnes ble bygget i 1983 og kan ikke lenger håndtere alt avfallet fra de seks eierkommunene. Derfor ønsker Senja Avfall IKS å bygge et nytt anlegg, med en årlig kapasitet på 16.000 tonn.

– Vi har et avfallsoverskudd i dag som vi må transportere vekk, enten til Tromsø eller til Sverige, fordi vi ikke har kapasitet til å håndtere det.. Et større og moderne anlegg vil redusere utslippene og gi mindre klimabelastning i form av transport, sa administrerende direktør Tor-Helge Sørensen i Senja Avfall IKS til Avfallsbransjen.no i august i fjor.

Nå har det interkommuanle selskapet signert byggekontrakt med Peab Bjørn Bygg.

— Dårlig musikk å sende avfallet vekk 

Samfunnsløft

– For oss som entreprenør er det interessant å jobbe med et industriprosjekt av denne størrelsen. Vi gleder oss til å komme i gang med jobben og finne gode, varige løsninger sammen med byggherren. Prosjektet vil gi miljøgevinst for Nord-Norge, så det er perfekt for oss å være med på dette, sier administrerende direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.

Anlegget skal levere energi til det lokale fjernvarmenettet og elektrisk kraft. Kontrakten omfatter en administrasjonsfløy, en avfallshall og en prosesshall i betong. Totalt vil det nye anlegget få et bruksareal på 2.600 kvadratmeter. Kostnaden er estimert til 118 millioner kroner, eksklusiv merverdiavgift.

– Vi er stolte over å kunne bidra til mer effektiv energiproduksjon og at Senja Avfall tar en enda mer aktiv rolle i det grønne skiftet, sier Hansen. Han gleder seg over et byggeprosjekt som gir stabil ordreinngang og kontinuitet i oppdrag for selskapets ansatte, sier distrikssjef Lars Helge Hansen i Peab Bjørn Bygg i Midt-Troms.

Hansen blir prosjektleder for arbeidet som starter nå i november. Anlegget skal stå ferdig til bruk i mai 2024.

Trenger mer varme

De siste årene har fjernvarmenettet i Finnsnesområdet koblet på flere næringsbygg og offentlige virksomheter. Dagens forbrenningsanlegg har derfor for liten kapasitet til å produsere varme i nettet.

– Det nye forbrenningsanlegget vil dekke fremtidens behov for lokal oppvarmingsenergi. Det vil også produsere betydelig mer energi i form av elkraft enn det vi leverer i dag, sier administrerende direktør Tor-Helge Sørensen i Senja Avfall.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.