Nyheter Den store sirkulærkonferansen
Ola Elvestuen er  juryleder for kåringen Årets Sirkulære bedrift 2022. Foto: Ludvig Gundersen

Årets sirkulære bedrift: – Stort privilegium å være juryleder

– Hva er det nye, hvordan få volum og skalering, er stikkord for hva juryen blant annet vil se etter når vi skal kåre Årets Sirkulær Bedrift, sier juryleder Ola Elvestuen. Resultatet av kåringen presenteres på Den Store Sirkulærkonferansen 2022 7.juni.

–Det er oss folkevalgte som må lage et regelverk og støtteordninger slik at bedrifter kan være med å ta landet inn i den sirkulære fremtiden. Slik får vi den innovasjonen og den nytekningen vi trenger og nødvendig økonomi i prosessene. Da er det også viktig at vi er tett knyttet til Europa og den regelutviklingen som skjer der, sier Ola Elvestuen, juryleder som skal kåre Årets Sirkulære Bedrift på Den Store Sirkulærkonferansen 2022 tirsdag 7.juni.

Se hvem som er nominert til Årets sirkulære bedrift her

Det er et sjeldent sterkt lag i Energi- og miljøkomiteen du sitter i på Stortinget nå, reflekterer det prioriteringen av det grønne skifte og sirkulær økonomi blant dere folkevalgte?

– At energi og miljø er prioritert hos de politiske partiene, er det ingen tvil om, sier Ola Elvestuen og legger til at det også reflekterer komiteens sammensetting. Det skulle bare mangle. Det er den mest sentrale komiteen for å ta tak i de største problemene vi står overfor. Vi har både en klimakrise og en naturkrise, og dette kan bare løses ved at vi utvikler en markedsøkonomi innenfor naturens tåleevne.

Det er umulig å ikke nevne Ukraina i denne sammenheng, er det mulig å tenke bærekraft og støtte Ukraina samtidig?

– Vi er nødt til å gjøre begge deler, sier Ola Elvestuen. Konsekvensene for å ikke få dette til er for store. Vi må sette alle tilgjengelige ressurser inn på både å støtte Ukraina og utvikle den sirkulære økonomien. Nå må vi først støtte med våpen og annen hjelp, men når krigen er over må vi også få til et langsiktig samarbeide – som Norge må være del av – for å gjenoppbygge landet og bringe økonomien deres inn i den europeiske økonomien igjen. Sirkulær økonomi er en viktig del av dette. Og her bør også norske bedrifter være med.

Avslutningsvis, tror du slike kåringer har noen effekt på å stimulere den sirkulære økonomien, Ola?

– Ja, jeg tror det. For meg er det et stort privilegium å få være juryformann så hvis de som mottar prisen tenker likedant som meg, tror jeg den har en funksjon. Og vi så jo reaksjonen hos BIR da de vant i fjor – deres reaksjon var utrolig morsom og de har jo også brukt prisen i ulike sammenhenger det siste året. Det betyr at det er attraktivt å vinne, sier Ola Elvestuen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.