Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Nyheter Den store sirkulærkonferansen
Løkkabonden Peter Nielsen. Foto: Urban Eriksson

– Du kan ikke bare si at de må spise grønnsaker

Tirsdag 7. juni går Den Store Sirkulærkonferansen 2022 av stabelen. Her er sirkulære matsystemer et sentralt tema.

– I byen blir nærheten til naturen litt borte, men når barn får bli med og får lov til å plukke og forstå mer, så smaker det mer, forteller Peter Nielsen.

I hjertet av Oslo i Sofienbergparken bugner det av urter, salater og grønsaker. Her holder Løkkabonden Peter Nielsen til.

https://cnytt.no/2022/05/16/programmet-til-den-store-sirkulaerkonferansen-er-ute-se-hvem-som-kommer-her/

Serverer 2.000 barn

Det urbane dyrkningsprosjektet startet for seks år siden, og er en del av det grønne løftet i bydelen og prosjektet Løkkabonden mot matsvinn. Her har de gjort om en gammel barnepark til en liten gård der både bydelens befolkning, barn og ungdom kan komme for å dyrke frem grønsaker og andre vekster.

Gjennom prosjektet har de ungdom i jobb og ti barnehager som er med på hele dyrkningsprosessen – fra jord til bord. Maten blir levert på el-sykler og tilberedt av to kokker og servert til drøyt 2.000 barn fordelt over ti barnehager i bydelen.

– For å få barn til å spise grønsaker må man starte tidlig, du kan ikke bare si at de må spise grønnsaker. Ved at de får se at en potet tar tre måneder å dyrke frem, får de en forståelse av hvordan det fungerer, sier Nielsen.

Formålet med prosjektet er å gi barn og unge mer kunnskap om dyrkningsprosessene, og Løkkabonden er like mye et læringsrom som en leverandør av matvarer. Videre er planen også å bygge ut kjøkkenet deres. Slik at de kan servere mat til alle barna i bydelen to ganger i uken.

Det urbane dyrkningsprosjektet startet for seks år siden, og er en del av det grønne løftet i bydelen og prosjektet Løkkabonden mot matsvinn. Foto: Urban Eriksson

Følg med 7. juni

Tirsdag 7. juni går Den Store Sirkulærkonferansen 2022 av stabelen i Oslo. Her er sirkulære verdikjeder for klimavennlig mat et sentralt tema.

Konferansen kan følges både fysisk og digitalt, og her vil man kunne få høre:

  • Fra matavfall og gjødsel til de beste tomater, Ivar Hagemoen, daglig leder, Reklima
  • Restråstoff fra fjærkre blir høykvalitetsprotein, Morten Sollerud, daglig leder Norilia
  • Insekter – den nye proteinkilden, Hege Rivedal Ødegaard, direktør kvalitet, utvikling og bærekraft, Denofa
  • Urban farming, Trine Hvoslef Eide, professor, NMBU

Sesjonen avsluttes med panelsamtalen «Ombruk av råvarer for økt matsikkerhet» med Ivar Hagemoen, Morten Sollerud, Hege Rivedal Ødegaard, Trine Hvoslef Eide. Samtalen ledes av Tina Wågønes, NCCE.

Meld deg opp til konferansen her: Den Store Sirkulærkonferansen 2022

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere