Utstillere

Hafslund Oslo Celsio er Norges største leverandør av fjernvarme og står i dag for 36 prosent av all fjernvarmen som blir produsert i Norge. Fjernvarmenettet vårt består av 700 km. med fjernvarmerør rundt om i Oslo. Vi satser også stort på områdekjøling for å kunne tilby helhetlige løsninger av termisk energi, varme og kjøling til Oslo by.

Hele virksomheten vår bygger på sirkulærøkonomi, og en viktig oppgave for oss er å sørge for trygg og miljøvennlig sluttbehandling av avfall som ikke kan eller bør materialgjenvinnes. Vi benytter overskuddsvarmen fra avfallsforbrenningen til å produsere fjernvarme. I tillegg er overskuddsvarme fra Oslos kloakk, datasenter og ulike typer biobrensel viktige innsatsfaktorer i fjernevarmeproduksjonen.

Hafslund Oslo Celsio er med våre 200 ansatte en viktig bidragsyter til et mer miljøvennlig og bærekraftig Oslo. For tiden er vårt største utviklingsprosjekt å etablere et CO2-fangstanlegg på forbrenningsanlegget vårt på Klemetsrud. Fangstanlegget får kapasitet til å fange inntil 400.000 tonn CO2 i året og skal etter planen stå klart i 2026. Med fangstanlegget i drift vil vi bli verdens første karbonnegative selskap.

Selskapet eies 60 prosent av Hafslund Eco, 20 prosent av Infranode og 20 prosent av HitecVision.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.