Utstillere

Fretex har to forretningsområder: arbeidsinkludering og miljø.

Frelsesarmeen etablerte Fretex i 1905 i Kristiania. Virksomheten het da Elevator og handlet om å gi menn som bodde på gata arbeid og husrom. Siden da har Fretex jobbet med arbeidsinkludering og gjenbruk, og vært en del av Frelsesarmeen i Norge.
Fretex Jobb er Norges største arbeidsinkluderingsaktør. I samarbeid med NAV bidrar Fretex Jobb til at mennesker får nye muligheter i arbeidslivet. Fretex Jobb driver også prosjekter og tilbyr ulike kurs innenfor arbeidsinkludering.

I 1971 ble første Fretexbutikk etablert. Navnet Fretex har bakgrunn i Frelsesarmeens tekstiler, men er ingen forkortelse.

Fretex er Norges største bruktkjede. Fretex mottar donasjoner fra privatpersoner og bedrifter, og er eneste innsamler med sorteringsanlegg i Norge. Gavene blir solgt videre og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. Ti prosent av bruktinntektene går til sosiale formål i regi av Frelsearmeen.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere