Utstillere

Infinitum miljøvennlig og effektiv pantesystem
Infinitum er etablert av drikkevareprodusentene og dagligvarekjedene i Norge for å drive effektiv innsamling og resirkulering av drikkevareflasker og -bokser. Det gjør vi gjennom panteordningen

For å hindre at bokser og flasker blir søppel, har myndighetene lagt en høy miljøavgift på drikkeemballasje. Avgiften synker i takt med andelen innsamlet emballasje. Dette motiverer bransjen, og er grunnlaget for Infinitum.

Gjennom godt samarbeid med forbrukerne, handelen og produsentene har vi de seneste årene oppnådd en innsamlingsgrad på over 95 %, som er så bra at miljøavgift for bokser og flasker i vårt system er satt til null.

Alt resirkuleres
Årlig panter nordmenn over én milliard flasker og bokser. Vi sørger for at all aluminium og plast blir resirkulert. Vårt mål er at alle flasker og bokser med pantemerke skal pantes og resirkuleres, og andelen øker hele tiden.

Alle som produserer eller importerer drikkevarer kan melde seg inn i Infinitum og få sine bokser og flasker med i panteordningen. Vi stiller krav til emballasjen, slik at alt som pantes kan resirkuleres til ny drikkevareemballasje.

Navnet Infinitum er hentet fra det latinske uttrykket «ad infinitum» som betyr «i all evighet», og illustrerer inspirert det uendelige antall ganger man kan resirkulere flasker og bokser i pantesystemet.

Slik fungerer panteordningen
For oss nordmenn er pantesystemet en selvfølge. For fagfolk fra andre land er det genialt og oppsiktsvekkende. Årlig kommer delegasjoner fra hele verden til Norge for å lære om den norske panteordningen. Nøkkelen til suksessen er miljøtankegang i alle ledd.

Forbrukerne
tar selv tomgodset tilbake til butikken. Dette er effektivt og miljøvennlig fordi de likevel skal til butikken.
Panteautomaten
komprimerer bokser og flasker, slik at de tar minst mulig plass i den videre transporten.
Transporten
videre fra butikken utnytter ledig plass i lastebilene som har levert varer, og som skal tilbake til grossistlageret. Fra grossisten kjøres tomgodset videre til Infinitums sorteringsanlegg.
Sortering
skjer ved Infinitums tre anlegg i Bjerkvik, Trondheim og Fetsund. Plast og aluminium skilles fra hverandre og komprimeres ytterligere for volumeffektiv transport til resirkulering.
Resirkuleringen
skjer når plast og aluminium blir til nye produkter. Pantesystemet sikrer at alle materialene er av høy kvalitet, så plasten fra flaskene kan bli til nye flasker, og aluminium fra boksene blir til nye bokser.
Innsamling:
94% gjennom 3700 panteautometer i dagligvare6% fra 11 300 pickups (kiosker, bensinstasjoner, kantiner, Røde Kors, Idrettslag, foreninger etc)1 % fra netthandel

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Kjære Espen

Nelly Flatland, Atea

Deponi er både trygt og viktig

Roger Bergan, Lindum
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.