Nyheter
– Spiller vi kortene riktig kan Norge bli en stor aktør internasjonalt innen batteriproduksjon. Jeg jobber for at gigabatterifabrikkene skal etableres i Norge, sier næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Øyvind Myge, Nærings- og fiskeridepartementet

Varsler at batteristrategi er rett rundt hjørnet

Ifølge myndighetene er omsetningspotensialet i norsk batteriverdikjede anslått til å kunne bli 90 milliarder kroner i 2030. Det er større enn eksempelvis både havvind og hydrogen til sammen.

– Spiller vi kortene riktig kan Norge bli en stor aktør internasjonalt innen batteriproduksjon. Jeg jobber for at gigabatterifabrikkene skal etableres i Norge, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Det forteller ministeren i en melding, samtidig som han varsler om at en nasjonal batteristrategi er like om hjørnet.

Vil ha med norske aktører

Ifølge myndighetene er omsetningspotensialet i norsk batteriverdikjede anslått til å kunne bli 90 milliarder kroner i 2030. Det er større enn eksempelvis både havvind og hydrogen til sammen. Næringsministeren ønsker at en batteristrategi skal bidra til å realisere det norske verdiskapingspotensialet, og han ønsker norske aktører med på arbeidet.

– Det er svært viktig at norske aktører posisjonerer seg i en nordisk og europeisk batteriverdikjede. Det inkluderer blant annet tilgang på nødvendige råvarer, produksjon av batterikomponenter, anvendelse av batterier innenfor transport, industri og andre bransjer, og resirkulering av brukte batterier. Men det haster om vi skal ha mulighet til å ta markedsandeler i et raskt voksende marked. Derfor må vi satse nå, sier næringsminister Vestre.

Den endelige batteristrategien skal etter planen legges frem i løpet av våren 2022.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Er biogassindustrien gode nok på sikkerhet?

Cecilie Drange, Sandcatch Solutions

— Løsningen for Oslos kollektivtrafikk er ikke diesel

Oddvar Røyset, Norsk Hydrogenbilforening
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.