Nyheter Den store sirkulærkonferansen
Her, fra taket på  bygget til Renovasjonsetaten i Oslo kommune, vil Den store sirkulærkonferansen finne sted. Her med Torbjørn Leidal (Small Step Media) (f.v), Ellen Høvik (Circular Norway), Natalia Mathisen (NCCE) og Hans Petter Karlsen (Oslo kommune Renovasjons- og gjenvinningsetaten).
Her, fra taket på  bygget til Renovasjonsetaten i Oslo kommune, vil Den store sirkulærkonferansen finne sted. Her med Torbjørn Leidal (Small Step Media) (f.v), Ellen Høvik (Circular Norway), Natalia Mathisen (NCCE) og Hans Petter Karlsen (Oslo kommune Renovasjons- og gjenvinningsetaten). Foto: Ludvig Gundersen

Den store sirkulærkonferansen kommer til Oslo

Oslo kommune blir samarbeidspartner for Den store sirkulærkonferansen 2022. Konferansen vil sendes direkte 7. juni fra taket på Renovasjons- og gjenvinningsetatens lokaler.

7. juni går Den store sirkulærkonferansen 2022 av stabelen. I fjor møttes Norges sirkulære aktører ved strandlinjen ved Herøya Industripark, der industriparken og industriklyngen Industrial Green Tech var konferansens samarbeidspartnere.

I år trekker konferansen nord, vekk fra sjøen og opp i høyden – til taket på lokalene til Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune.

SE FJORÅRETS KONFERANSE: Den store sirkulærkonferansen 2021

Spennende arbeid

Det er Circular Norway, Norsk senter for sirkulærøkonomi og Cnytt som arrangerer Den store sirkulærkonferansen.

Redaktør i Cnytt, Torbjørn Leidal forteller at det ikke er tilfeldig at det er Oslo kommune som er årets samarbeidspartner.

– Oslo kommune gjør et veldig spennende arbeid, og jobber nå med å lage en oversikt over hvordan Oslo by skal være med tanke på sirkulærøkonomi i fremtiden. Da fikk vi lyst til å lage en status på sirkulærøkonomien her, forteller han.

LES OGSÅ: De mest leste sakene i 2021

Vil være et forbilde for andre

Leidal mener Oslo kommune er et forbilde for mange kommuner.

– Enten de liker det eller ei, så vil Norges største by være et forbilde for andre når det gjelder sirkulærøkonomi.

Den store sirkulærkonferansen 2022 vil sendes direkte fra Renovasjons- og gjenvinningsetatens lokaler. Foto: Ludvig Gundersen

Langt fra bare avfall

Tidligere uttalte Leidal at årets lokasjon kommer til å illustrere hovedtema for konferansen. Selv om Renovasjons- og gjenvinningsetaten er sentral i det sirkulære skiftet, og konferansen vil finne sted i deres lokaler, så understreker Leidal at det ikke er snakk om noen avfallskonferanse.

– Dette blir mye mer enn bare avfall. Det arbeidet som foregår i Oslo nå, er også mye mer enn avfall. Når vi tar temperaturen på sirkulærøkonomi i Oslo, så betyr det at vi kommer til å ha fokus på finans, IKT, elektronikk, karbonfangst, hydrogen, biogass, tekstil, og mye mer.

LES OGSÅ: Ny kommersiell direktør: Er «oppe i ringa», som man sier på Oslo Øst!

Favner bredt

Direktør i Oslo kommune Renovasjons- og gjenvinningsetaten (REG), Hans Petter Karlsen, forteller at Oslo kommune synes det er spennende å være samarbeidspartner og vertskap for Den store sirkulærkonferansen 2022 og at det er flere årsaker til at de nå går sammen med Circular Norway, Norsk senter for sirkulærøkonomi og Cnytt. 

Direktør i Oslo kommune Renovasjons- og gjenvinningsetaten, Hans Petter Karlsen. Foto: Ludvig Gundersen

– Ikke bare lot vi oss imponere av kvaliteten på fjorårets konferanse, men vi registrerte også at den favnet bredt i form av så vel seere som deltakere og emner, sier Karlsen.

LES OGSÅ: GAP-rapporten for 2022 er ute

Presenterer kommunens faggrunnlag for sirkulærøkonomi

REG ønsker å bidra til at årets konferanse blir enda bedre.

– Vi stiller våre lokaler til disposisjon og ser frem til å presentere vårt faggrunnlag for Oslo kommunes sirkulære økonomi. Det er i alle sammenhenger naturlig for oss å dele av vår kunnskap – og særlig der vi ser at det kan gjøre oss alle bedre rustet til å gripe fremtidens muligheter innen innovasjon, omstilling, redusert forbruk, etablering av arbeidsplasser med mer.

LES OGSÅ: Barth Eide til Cnytt.no: Sirkulærstrategien var ikke bra nok

Åpen for alle

Den store sirkulærkonferansen 2022 vil kunne sees direkte på nett 7. juni fra klokken 09:00. Konferansen vil kunne følges digitalt, og er åpen for alle.

Programmet er under utarbeidelse, men arrangørene forteller at biogass, finans, fjernvarme, gjenvinning, hydrogen, IKT og karbonfangst vil sentrale temaer. Det vil også være kulturelle innslag og mulighet for aktører å markedsføre seg i en digital konferanseportal.

Årets sirkulære bedrift vil også kåres 7. juni. Prisen skal stimulere til økt innsats for omstilling til sirkulærøkonomi i norsk næringsliv og norske kommuner. I fjor gikk BIR av med seieren.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.