Nyheter Finansiering
I 2021 fikk 39 forskningsprosjekt innen landbruk og mat tildelt totalt 425 millioner kroner fra Norges forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA). Illustrasjonsfoto: Spencer Pugh / Unsplash

425 millioner kroner til landbruks- og matforskningsprosjekt i 2021

I 2021 fikk 39 forskningsprosjekt innen landbruk og mat tildelt totalt 425 millioner kroner fra Norges forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA).

Prosjektene som ble innvilget dekket områder som bærekraftig matproduksjon dyrehelse, dyrevelferd, sirkulær bioøkonomi og grønn omstilling i biobaserte næringer, opplyser Landbruks- og matdepartementet.

Om lag 142 millioner kroner gikk til innovasjonsprosjekt i næringslivet. Bedriftene som fikk innvilget innovasjonsprosjekter vil blant annet se på optimalisert dyrking av løk, utvikling av plantebasert kjøtt, lysteknologi til agurkproduksjon hele året, teknologiutvikling innen spekepølseproduksjon og utvikle robuste flerårige raigrassorter.

Åpnet ny søknadsrunde

Forskningsorganisasjoner, i samarbeid med offentlig sektor, frivillige organisasjoner eller næringsliv, kan fram til 9. februar søke om finansering til samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv innenfor blant annet temaer som bærekraftig landbruk, matsikkerhet og beredskap, sortsutvikling og planteforedling, jordhelse og økt kunnskap om forbrukertrender, kosthold helse og ernæring.

Videre er det løpende søknadsfrist for årets utlysning av innovasjonsprosjekt i næringslivet. Private bedrifter eller et offentlig foretak kan søke om å få støtte til sitt forskningsprosjekt innen flere områder, blant annet bærekraftig verdiskaping i de biobaserte næringene.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.