Nyheter Karbonfangst
Jan B. Sagmo, administrerende direktør i Bergen Carbon Solutions. Foto: Ludvig Gundersen

Bergen Carbon Solutions kjøper tomt for fullskalaanlegg

Før sommeren starter byggingen på den 5.000 kvadratmeter store tomta i Mosjøen.

Bergen Carbon Solutions, BCS, har signert en endelig kjøpsavtale for en næringseiendom i Mosjøen. Kjøpesummen for de 5.000 kvadratmeterne er 3,6 millioner kroner.

Selskapet har utviklet teknologi for å omgjøre innfanget CO2 fra blant andre avfallsforbrenningsanlegg til nanokarbonfiber.

Produksjon fra neste år

«Noen av de store kundene som selskapet ønsker å levere til i fremtiden, spesielt innen næringene batteri og industri, er avhengig av en pålitelig leveranse og store volumer av nanokarbonfiber. Selskapet annonserte derfor 21. desember at det hadde besluttet å gå videre med et anlegg for fullskalaproduksjon og at den første fabrikken trolig ville bli lagt til Mosjøen», skriver Bergen Carbon Solutions i en børsmelding.

Etter planen skal produksjonen være i gang i løpet av første halvår neste år. Mot slutten av 2023 skal produksjonskapasiteten ved anlegget være på 160 tonn nanokarbonfiber årlig.

Forenkler prosessen

«Mosjøen-området tilbyr en stabil tilgang til fornybar energi gjennom vannkraft, lav arbeidsgiveravgift og vil utgjøre en hub for fremtidig utvikling på materialteknologi i samarbeid med CNF-området», skriver selskapet.

– Vi er veldig glade for å ha kjøpt denne eiendommen i Mosjøen for vårt første potensielle fullskala produksjonsanlegg og at Vefsn kommune har vært så støttende til våre planer. Mens vi fortsetter med detaljer gjennom første kvartal har vi bestemt, siden kjøpssummen er så vidt lav sammenlignet med totalinvesteringen i prosjektet, å bli den formelle eieren av eiendommen siden det trolig vil gjøre det enklere å få godkjent byggesøknader og gjøre det mulig å opprettholde tidsskjema for utbygging, sier administrerende direktør Jan Børge Sagmo.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Er biogassindustrien gode nok på sikkerhet?

Cecilie Drange, Sandcatch Solutions

— Løsningen for Oslos kollektivtrafikk er ikke diesel

Oddvar Røyset, Norsk Hydrogenbilforening
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.