Nyheter Finans
Kristine Falkgård. Foto: KBN/Jo Straube

Kristine Falkgård blir bærekraftdirektør i Fremtind

Med ansettelsen etablerer Fremtind bærekraft som en egen avdeling i selskapet.

Falkgård kommer fra stillingen som daglig leder i Cultura Bank. Før det var hun administrerende direktør i KBN, hvor hun var en pådriver for å utvikle bankens tydelige posisjon innenfor bærekraft og grønn finans.

– Kristine vil bringe inn viktige perspektiver og bred erfaring fra bærekraftarbeid i ulike virksomheter, og hun har også tung erfaring fra finansnæringen. Med henne på laget får vi satt ytterligere trykk bak bærekraftambisjonen vår, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind i en melding.

Kristine Falkgård er på plass i forsikringsselskapet 1. mars 2022.

LES OGSÅ: Avgjort i Finanskomiteen: Vil ha taksonomien i egen norsk lov

Mer enn bare prat

Som det nest største forsikringsselskapet på privatmarkedet i Norge, og gjennom sitt samarbeid med SpareBank 1, DNB, LO og NSF har Fremtind en enorm mulighet til å påvirke store deler av Norges befolkning, mener Falkgård.

– Bærekraft må handle om det vi gjør, ikke om det vi sier. Her mener jeg at Fremtind allerede gjør mye riktig, blant annet gjennom forebygging, reparasjon og gjenbruk. Samtidig viser selskapets stemme for samarbeid og kunnskapsdeling i næringslivet en sterk vilje til å mobilisere. Samtidig har vi en lang vei å gå. Forsikringsbransjen registrerte nær 2,4 millioner skader i 2020. Det tilsvarer grovt regnet 600 000 tonn C02-ekvivalenter. Det viser at vi er nødt til å forebygge flere skader, sier hun.

LES OGSÅ: Mener det er behov for å videreutvikle veiledningen om innkjøp

Etablerer egen bærekraftsavdeling

Med denne ansettelsen etablerer Fremtind bærekraft som en egen avdeling i selskapet. Hanne Iversen Rye, som har ledet arbeidet med bærekraft i Fremtind siden 2017, fortsetter i rollen som fagleder på området. Avdelingen skal styrkes ytterligere med en analytiker.

– Forsikring handler om å ta vare på det vi eier, liv og helse. Sånn sett er bærekraft en helt naturlig del av et forsikringsselskaps virksomhet. Gjennom å forebygge og sette krav til sine leverandører og samarbeidspartnere, brukes ressurser mer bevisst og effektivt. Det er det god lønnsomhet i, sier Falkgård.

LES OGSÅ: Advarer: Bankene er uforberedt på klimarisiko

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Vegen mot ei grønare framtid

Harald Nyland, Sunnfjord Miljøverk

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.