Nyheter Politikk
Tidligere klima- og miljøminister, Sveinung Rotevatn, la frem sirkulærstrategien under  Den Store Sirkulærkonferansen 2021. Foto: Ludvig Gundersen

Sirkulærøkonomi er fremdeles viktig for Rotevatn

Tidligere klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V), mener sirkulærstrategien var god. Om han fremdeles var minister skulle den blitt fulgt opp grundig.

Under ukens HELPDESK gikk klima- og miljøminister Espen Barth Eide løs på den nasjonale strategien for sirkulærøkonomi som ble lagt frem i sommer.

– Den var ikke bra nok, men heller ikke så dårlig at vi trekker den tilbake. Den var et sted midt i mellom, sa Barth Eide til Cnytt.

Ministeren fortalte at den nye regjeringen skal bygge videre på strategien med politiske grep.

– Istedenfor å gjøre all jobben om igjen, og slik miste måneder og år på gjenutrede noe som nettopp er utredet, kommer vi til å fokusere på tiltakene vi ønsker å legge til, sa Barth Eide.

Se HELPDESK her: Espen Barth Eide

Mener strategien var god nok

Det var tidligere klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn som la frem Solberg-regjeringens strategi for sirkulærøkonomi i juni. Han mener selv strategien var bra nok.

– Ja, strategien var god – og var jevnt over tatt godt imot av både næringslivet og miljørørsla, svarer han Cnytt i en e-post.

I dag er Rotevatn 1. nestleder i Venstre og medlem i finanskomiteen på Stortinget. Han forteller at om han fremdeles var minister, ville han fulgt opp de viktige punktene i strategien.

– For eksempel å rydde opp i regelverk som hindrer resirkulering og gjenbruk av alt fra plast til bioressurser, å styrke standardiseringsarbeidet, og å vri på skattesystemet, skriver han.

– Hva mener du regjeringen må legge på bordet i deres «forbedrede» handlingsplan, for at den skal være god nok?

– Det får vi nesten avvente. jeg mener vår strategi var god og er dugende som retningslinje for det praktiske arbeidet i årene framover, men jeg ønsker alle nye forslag velkommen, skriver Rotevatn.

LES OGSÅ: Rotevatn: Tror sirkulærstrategien blir godt mottatt

Sirkulærøkonomi fremdeles viktig

Selv om Rotevatn verken er miljøminister, ei heller i energi- og miljøkomiteen, forteller han at sirkulærøkonomi vil være svært viktig i hans politikk som medlem i finanskomiteen.

– Absolutt. Noe av det viktige i sirkulærøkonomistrategien var jo at det nye skatteutvalget har fått i oppdrag å se på hvordan skatt- og avgiftssystemet kan legge til rette for en mer sirkulær økonomi. Noe slikt har aldri skjedd før, og jeg er veldig spent på gjennomgangen.

– Til sjuende og sist vil dette havne i finanskomiteen, legger Rotevatn til.

LES OGSÅ: Presentasjonen av regjeringens strategi for sirkulærøkonomi

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Kall en spade en spade

Anja Ronesen, RENAS AS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.