Nyheter Utvikling
Bård Bringsrud Svensen er vinner av Emballasjefagprisen 2021. Prisen deles ut til personer som viser et spesielt engasjement og spesiell interesse for emballasje og emballasjefaget i Norge. Foto: Emballasjeforeningen

Bård Bringsrud Svensen vant Emballasjefagprisen 2021

Prisen deles ut til personer som viser et spesielt engasjement og spesiell interesse for emballasje og emballasjefaget i Norge.

Emballasjeforeningen skriver at Svensen lenge har vært en viktig brikke i Orklas arbeid med å utvikle nye, bærekraftige emballasjeløsninger. Blant annet var han delaktig i utviklingen av deres tøyvaskemballasje i resirkulert plast, som nå sparer miljøet for 90 tonn plast i året.

Bård Bringsrud Svensen. Foto: Emballasjeforeningen

– Vi kjenner Bård som en person som både er sterkt engasjert i god emballasjeutvikling, ser det store bildet hvor emballasjen både skal beskytte og samtidig være miljømessig riktig og ikke minst aldri sier «nei» når det gjelder å dele sine erfaringer med andre. Han har også vært en viktig pådriver i Orklas arbeid med å bruke mer gjenvunnet plast i sin emballasje, sa juryleder Thomas Eie under prisutdelingen.

Prisvinneren får et diplom og 10.000 kroner.

Jobbet med utvikling siden 90-tallet

I juryens begrunnelse heter det «Bård har lang fartstid innen innovasjon, først i Jordan som produktutvikler fra 1999, deretter i Orkla hvor han de siste fire årene har ledet en rekke innovasjonsprosjekter innen bærekraftig emballasje.
Hans engasjement for bærekraft og utvikling av god emballasje strekker seg mange flere år tilbake enn de siste fire.

– Det er ingen tvil om at store endringer må til for å løse de utfordringene vi står ovenfor. Personlig engasjement og driv kombinert med et sterkt fagmiljø mener jeg er en nøkkel for å lykkes med dette, sa Svensen under utdelingen.

– Uten et støttende og godt fagmiljø i selskapet hadde dette arbeidet for min del vært mye vanskeligere. Jeg vil gjerne også få rette en takk til ledelsen i Orkla som forstår viktigheten av dette arbeidet og som ikke minst er villig til å satse for å få det til. Det er viktig og bra!

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere