Helpdesk Helpdesk

https://vimeo.com/644735881/31169f4db2

«Helpdesk» klokken 12:00: Dumme journalister eller troll for interesseforeninger?

Offentligheten møter ofte stengte dører i avfallssektoren. Viktige beslutninger tas i lukkede fora. Hvilke konsekvenser får det for samfunnsdebatten, det grønne skifte og bransjen selv, spør vi i ukens Heldesk, torsdag klokken 12:00.

Denne uken valgte Avfall Norge å utestenge pressen fra sitt årlige høstmøte. Tidligere har møtet vært åpent og journalistene ønsket hjertelig velkommen.

Møtelukkingen følger en klar tendens, der offentligheten ikke får innsyn eller kommentarer fra bransjen som peker på seg selv som en av de viktigste brikkene for å løse klimakrisen.

I ukens «Helpdesk» setter vi fokus på utfordringene de stengte dørene skaper for både offentligheten og bransjen selv. Er bransjen tjent med å lukke døra og bare åpne den på gløtt når solskinnshistoriene skal frem?

Hvordan kan fagmediene gå frem for å kombinere rollen som vaktbikkje og saksformidler?

I sendingen deltar administrerende direktør Pål Smits i Lindum, avfallsveteran og seniorkonsulent Håkon Jentoft i NIRAS,  redaktør i Kretsløpet Johs Bjørndal og redaktør i Avfallsbransjen.no Jens Egil Heftøy.

Programmet ledes av sjefredaktør Torbjørn Leidal som i mange år arbeidet med nettopp interessepolitikk for flere næringsforeninger.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.