Nyheter Statsbudsjettet
Stortinget. Foto: Ludvig Gundersen

Foreslår 100 mill ekstra til bærekraft i regionene

Regjeringen foreslår en økning på 100 millioner kroner til bærekraftig og klimatilpasset regional- og distriktsutvikling.

For å bidra til at Norge blir et lavutslippsland er det behov for å vri investeringer i distriktene i grønn retning. Det vil gi muligheter for både verdiskaping og sysselsetting, heter det i regjeringens forslag til statsbudsjett.

Da investeringer i store, grønne prosjekter går utover rammen over posten til den enkelte fylkeskommune foreslår regjeringen en økning på 100 millioner kroner til bærekraftig og klimatilpasset regional- og distriktsutvikling.

Midlene skal rettes mot større investeringsprosjekter og skal forvaltes av Innovasjon Norge og det er bedrifter innenfor virkeområdet for distriktsrettet investeringsstøtte som kan søke.

Vektlegger bærekraft og klimatilpasning

Regjeringen opplyser at Innovasjon Norge skal vektlegge bærekraft, klimatilpasning, sysselsetting og regional næringsutvikling, samt bedriftenes rolle i grønne og sirkulære verdikjeder i søknadsprosessen.

Konkretiseringen av ordningen vil skje i samarbeid med Innovasjon Norge, på bakgrunn av eksisterende ordninger for blant annet distriktsrettede lån og tilskudd.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.