Nyheter Ukeslutt
Avfallsforum Møre og Romsdal holder årets konferanse på Hotel Union i Geiranger. Foto: Hotel Union

Ukeslutt: Viktigheten av å skravle over en lunken kaffekopp

Denne uken holdt Avfallsforum Møre og Romsdal sin konferanse i Geiranger. Det skortet verken på faglig innhold eller underholdning, men kanskje viktigst var den uformelle praten.

Hva er bransjefolk opptatt av? Hvilke problemer har de? Og hvordan kan de løses? Det er kort oppsummert temaene på de daglige redaksjonsmøtene i Avfallsbransjen.no, Cnytt.no og Biogassbransjen.no.

Det finnes sjelden klare og tydelige svar. Til det er hverdagen for avfallshåndtering, gjenvinning, sirkulærøkonomi eller biogassproduksjon for kompleks og mangslungen. Det er et komplisert puslespill av utfordringer og vidt spenn med ulike og tidvis motstridende aktører og teknologier.

Før Klima- og miljøminister Espen Barth Eide reiste til Glasgow, oppsummerte han mulighetene for å lykkes i klimatoppmøtet med å si «Det er vanskelig nok om man er enig om alt. Derfor blir det ekstra vanskelig når man ikke er enig».

Men motstridende interesser til tross, er det én ting de fleste kan si seg enige om; «En kan ikke sitte på egen tue», bærekraft og overgangen til en sirkulær økonomi krever samarbeid og allianser på kryss og tvers av sektorer og verdikjeder.

Alle må være med å dra lasset.

Denne uken gikk Avfallsforum Møre og Romsdals konferanse av stabelen i Geiranger. Her gikk de «All in» for fysisk konferanse. Hadde det ikke vært mulig med fysisk møteplass, ville årets konferanse blitt droppet, fortalte styreleder Irene Vik.

Selv om halvannet år med pandemi har gitt oss nye verktøy og digitale møteplasser, så kan vi slå fast at det ikke kan erstatte de fysiske møtene.

Terskelen løftes for oppfølgingsspørsmål under de faglige innleggene og avfallsaktørene mister muligheten til å vise seg frem i utstillingshallene. Men kanskje det viktigste: den løse og uformelle praten ved kaffemaskinen eller baren uteblir helt.

For å kunne dra lasset sammen, må man først bli kjent.

Den løse praten over en lunken kopp med kaffe går fort fra å handle om været, strømpriser og hvordan hotellmiddagen smakte til å dreie over på diskusjon om felles utfordringer og deling av erfaringer og løsninger – slik dannes allianser og samarbeid.

Den uformelle praten er også grunnleggende for oss som skal finne svarene på hva bransjefolkene er opptatt av, hvilke problemer de har og hvordan de kan løses.

Selv om ikke alt som blir sagt over kaffekoppen blir ført ned med penn, gir møtene viktig innsyn og forståelse av fagfeltet.

Det er bare å begynne å glede seg til neste møteplass.

Se HELPDESK fra Geiranger her:

https://vimeo.com/642228730/366bb7f734

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.